Košarka

Bo Đorđevića na klopi Srbije zamenjal kar Kokoškov?

Peking, 14. 09. 2019 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Osvojeno peto meto na Kitajskem je najslabša uvrstitev Srbije na svetovnih prvenstvih v košarki od leta 2006, ko so prvič nastopili in tekmovanje končali kot deveti. Pričakovati je bilo, da bo prišlo do  korenitih sprememb, prvi pa je za neuspeh plačal Aleksandar Đorđević, ki je odstopil z mesta selektorja reprezentance. Kakor poročajo srbski mediji je glavni kandidat za njegova naslednika Igor Kokoškov.

Srbija se s svetovnega prvenstva na Kitajskem vrača sklonjenih glav. Ekipa, ki je bil pred začetkom tekmovanja polna samozavesti, se v domovino vrača brez kolajne. Ob odsotnosti številnih ameriških košarkarjev so Srbi javno napovedovali celo zlato odličje, a obračun med varovanci Aleksandra Đorđevića in Gregga Popovicha ni bil odigran kot zadnja tekma prvenstva, temveč v tekmah, ki so odločale o razvrstitvi od 5. do 9. mesta. Zaradi klavrnega izkupička je Đorđević odstopil z mesta selektorja. "Slišal sem govorice in želim jih potrditi. Nisem več selektor Srbije. Za to potezo bi se odločil tudi v primeru zlate medalje, saj sem o tem odločil že pred odhodom na Kitajsko," je svojo odločitev pojasnil 52-letni srbski strokovnjak, ki je vodenje srbske izbrane vrste prevzel leta 2013, ko je na tem mestu zamenjal Dušana Ivkovića. Na klopi Orlov se je Đorđević razveselil srebrne medalje na SP 2014, OI 2016 in EP 2017.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kakor poročajo srbski mediji pa bi se znalo zgoditi, da bi Đorđevića zamenjal prav srbski krvnik na EP 2017 Igor Kokoškov. Pomočnik trenerja ekipe Sacramento Kings in bivši selektor slovenske izbrane vrste si bo moral v primeru, da govorice postanejo resničnost, olimpijsko vozovnico z reprezentanco Srbije priboriti na kvalifikacijskem turnirju v Tokiu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mega100
15. 09. 2019 11.15
+9
Če bi bil Kokoškov trener Srbije, bi danes bili v finalu.
Jure Strle
14. 09. 2019 20.46
+7
Evo super.. trifkota ven pa alexa not
madridista07
14. 09. 2019 18.45
+20
Če kokoškov prevzame srbijo pol bodo pa res trgali. Ker ekipo imajo vrhunsko, le povezati se morajo malo bolj. Za kokoškova pa tak vemo, da je vrhunski trener.