Košarka

Bojevnik Cousins debitiral z zmago nad Clippersi, Miami klonil v Detroitu

Detroit, Los Angeles, 19. 01. 2019 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z 28 točkami Stephena Curryja in 14 točkami debitanta DeMarcusa Cousinsa, ki je odigral sploh prvo tekmo v dresu Golden Stata, so Warriorsi v gosteh premagali Los Angeles Clipperse (112 : 94). Andre Drummond je moral na tekmi z Miami Heat v Detroitu predčasno zapustiti parket, a so Bati vseeno zdržali za zmago nad Vročico, za katero še vedno ne igra Goran Dragić (98 : 93).

Cousins (v sredini) je bil že več mesecev član Golden Stata, a je okreval zaradi poškodbe Ahilove tetive in ni odigral niti tekme.
Cousins (v sredini) je bil že več mesecev član Golden Stata, a je okreval zaradi poškodbe Ahilove tetive in ni odigral niti tekme. FOTO: AP

Kljub ne ravno najboljšemu strelskemu večeru, Golden State Warriorsi so po izjemni tekmi z Denver Nuggetsi tokrat izza črte metali 9/37, je Stephen Curry zbral 28 točk na obračunu z Los Angeles Clippersi, gostovanje v dvorani Staples Center pa je najbolj zaznamoval povratek po poškodbi DeMarcusa Cousinsa. "Boogie" je imel vse od selitve iz vrst New Orleans Pelicansov poškodovano Ahilovo tetivo, prvič po skoraj enem letu pa je na tekmi rednega dela sezone lige NBA dosegel 14 točk in moral zaradi osebnih napak tudi predčasno s parketa.

DeMarcus Cousins je odigral prvo tekmo kot član Golden State Warriorsov:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bojevniki so odločilno razliko naredili v tretji četrtini in slavili še sedmič zapored, šestič v nizu pa na gostovanjih. Čeprav je Curry zadel le tri mete z razdalje, Klay Thompson pa je zgrešil z vsemi štirimi poskusi, je bilo to dovolj za zmago gostov, pri katerih je Cousins metal 5/11 iz igre, zbral je še šest skokov in tri podaje na prvi tekmi po 26. januarju 2018, ko se je v vrstah Pelikanov huje poškodoval. Izpustil je celotno sezono in končnico, še poškodovanega so ga julija nato pripeljali branilci naslova.

Po 42 letih na parketu pet 'All-Starjev'
S Cousinsom v postavi je Golden State celo kot prvo moštvo v 42 letih na igrišču zbralo kar pet "All-Starjev" iz prejšnje sezone. Cousins je namesto tradicionalne namrščenosti tokrat parket zapuščal nasmejan, ko je slabih devet minut pred koncem obračuna storil šesto osebno napako in se na klop usedel ob ovacijah ter pozdravih soigralcev, zelo glasni so bili tudi "gostujoči navijači" na tribunah dvorane Staples Center. Prav tako nasmejani Kevin Durant je prispeval 24 točk k tokratni zmagi, katere temelje je v tretji četrtini postavil Curry s 14 od 29 doseženih točk svoje ekipe v tem obdobju tekme, vključno z zadnjimi osmimi za prednost z 81 : 72.

Pri oslabljenih domačih, ki niso mogli računati na poškodovana Louja Williamsa in Danila Gallinarija, se je z 28 točkami najbolj izkazal Tobias Harris, novinec Shai Gilgeous-Alexander je ob petem zaporednem porazu s 24 točkami izenačil dosežek kariere. Z 32 zmagami in 14 porazi se je Golden State utrdil na prvem mestu v zahodni konferenci, Clippersi pa z 24 zmagami in 21 porazi ostajajo v tesnem boju za mesta, ki vodijo v končnico.

TEKMA

Svoj drugi zaporedni poraz so v pretekli noči zabeležili košarkarji ekipe Miami Heat, ki so ob odsotnosti poškodovanega Gorana Dragića s 93 : 98 klonili na gostovanju pri Detroit Pistonsih. Najboljši v moštvu s Floride je to noč bil veteran Dwyane Wade z 20 točkami in osmimi podajami, v vrstah domačih je blestel Blake Griffin z 32 točkami, 11 skoki in devetimi podajami. Miami, ki bo še kakšen mesece brez slovenskega organizatorja igre, z 21 zmagami in 22 porazi ostaja na sedmem mestu na Vzhodu.

TEKMA

D'Angelo Russell je v Orlandu s 40 točkami izenačil dosežek kariere in dodal še sedem podaj k zmagi Brooklyn Netsov:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dvojni dvojček Kyrieja Irvinga (38 točk, 11 podaj in 7 skokov) je pomagal do slavja Boston Celticsom v domači dvorani proti Memphis Grizzliesom:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Detroit Pistons ‒ Miami Heat 98 : 93
(Gorana Dragića ni bilo v ekipi Miamija.)

MVP

Boston Celtics ‒ Memphis Grizzlies 122 : 116
Orlando Magic ‒ Brooklyn Nets 115 : 117
Minnesota Timberwolves ‒ San Antonio Spurs 113 : 116
Utah Jazz ‒ Cleveland Cavaliers 115 : 99
Los Angeles Clippers ‒ Golden State Warriors 94 : 112
Portland Trail Blazers ‒ New Orleans Pelicans 128 : 112

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Firnk
19. 01. 2019 12.32
+3
dvojni dvojčki pa trojni dvojčki kr naprej utrujate statistiko treba dat koš a štejejo tud kolkrat kir prdne hehehehebahahaha
cekinar
19. 01. 2019 08.01
+2
Solidna predstava Boogie-ja za debi,pa kar 3 od 4 zadetih metov izza črte!