Košarka

Bojevniki brez suspendiranega Greena do zmage nad Atlanto

Cleveland, Denver, Oakland, 14. 11. 2018 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Golden State Warriors, dvakratni branilci naslova prvaka v ligi NBA so še pred tekmo z Atlanta Hawks ostali brez zvezdnika Draymonda Greena. Po odmevnem sporu s soigralcem Kevinom Durantom pri porazu proti Los Angeles Clippers ga je namreč klubsko vodstvo suspendiralo za eno tekmo, a kljub temu so bojevniki domačo tekmo dobili s 110:103.

Proti Sokolom je bil na klopi Bojevnikov tudi poškodovani Stephen Curry (v obleki), ki proslavlja enega od košev ob Kevinu Durantu (levo) in soigralcih.
Proti Sokolom je bil na klopi Bojevnikov tudi poškodovani Stephen Curry (v obleki), ki proslavlja enega od košev ob Kevinu Durantu (levo) in soigralcih. FOTO: AP

Prvi strelec večera v Oaklandu ob zmagi nad Atlanta Hawksi je bil v vrstah Golden State Warriors prav Kevin Durant, ki je dosegel 29 točk, šest skokov, tri podaje in dve ukradeni žogi, Klay Thompson je k zmagi dodal 24 točk, Quinn Cook pa 18. Prvi zvezdnik ekipe Stephen Curry je še na seznamu poškodovanih. Pri gostih se je z 22 točkami najbolj izkazal Taurean Prince.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cleveland Cavaliersi, štirikratni zaporedni finalisti lige NBA in zmagovalci leta 2016, ki so zelo oslabljeni zaradi poškodb in seveda tudi zaradi odhoda prve violine zadnjih let LeBrona Jamesa, so s 113:89 premagali Charlotte Hornetse. Jordan Clarkson je dosegel 24 točk, Tristan Thompson je zbral enajst točk in 21 skokov, Konjeniki pa so prišli šele do druge zmage to sezono.

TEKMA

Seznam poškodovanih pri Clevelandu se daljša iz dneva v dan; na njem so Kyle Korver, Cedi Osman, zvezdnik Kevin Love, član prve peterke George Hill in Sam Dekker. Novi trener Larry Drew je tako šele na dan tekme izvedel, koga ima sploh na voljo. Houston Rocketsi pa so v gosteh pri Denver Nuggetsih zmagali s 109:99 na krilih Jamesa Hardna, ki je 19 od svojih skupno 22 točk dosegel v drugem polčasu. Harden je za Rakete, ki so še tretjo zaporedno tekmo igrale brez Carmela Anthonyja, zbral še enajst podaj, Chris Paul pa 21 točk.

NAJIGRALCI

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Cleveland Cavaliers ‒ Charlotte Hornets 113:89
Denver Nuggets ‒ Houston Rockets 99:109
Golden State Warriors ‒ Atlanta Hawks 110:103

GSATL

NAJBOLJŠI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.