Košarka

Boks namesto kokaina

Ljubljana, 09. 09. 2009 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Latvijski košarkarski reprezentant Kaspars Kambala ima za seboj zelo zanimivo zgodbo. Zaradi uživanja kokaina in posledičnega suspenza se je dve leti ukvarjal z boksom.

Kaspars Kambala se je po dveh letih suspenza vrnil pod obroče.
Kaspars Kambala se je po dveh letih suspenza vrnil pod obroče. FOTO: Reuters

Kaspars Kambala se po dveh letih odsotnosti vrača na košarkarske parkete. Robustni latvijski center je prestal kazen dveh let neigranja zaradi uživanja kokaina. Te dve leti pa je Kambala preživel na zelo zanimiv način. Odločil se je namreč za kariero profesionalnega bokserja. "Zmeraj sem želel boksati in zaradi suspenza sem dobil priložnost, da to željo uresničim," je dejal Kambala, ki je ob svojem debiju v ringu decembra 2007 po 42 sekundah boja v drugi rundi nokavtiral Takelesija Fifito. V naslednjih dveh borbah je zabeležil po eno zmago in remi, tako da se je 'upokojil' brez poraza. "Nisem izgubil niti enega dvoboja, tako da sem lahko zelo zadovoljen. Nič v življenju ni težjega kot boks. Košarka in vse drugo je lahko," je še povedal latvijski orjak.

Na košarkarske parkete se je vrnil v začetku tega leta v dresu ruskega prvoligaša Jeniseja iz Krasnojarska in se dobro odrezal. Na srečanje je povprečno dosegal 15 točk in šest skokov, še boljšo statistiko pa ima po prvih dveh dvobojih na evropskem prvenstvu. Čeprav je latvijska reprezentanca izgubila proti Rusiji in Franciji, je Kambala pustil dober vtis. S povprečjem 20 točk in dobrih pet skokov je namreč z naskokom najboljši posameznik svoje izbrane vrste, zasenčil je celo zvezdnika Golden State Warriors Andrisa Biedrinsa.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dejan Dejcy
09. 09. 2009 17.21
drgač navijam za Srbijo učeri ste bli pač bolši use čestitke Sloveniji če je Srbija zmagala Španijo nevem zakaj je nebi Slovenija. SREČNO SLOVENIJA IN SEVEDA SRBIJA!!!
zelenojabolko
09. 09. 2009 16.21
warezovc@email.si
09. 09. 2009 15.31
AH, NI CUDNO DA JE NEPREMAGLJIV CE SE PA Z BELCOM FILA! GO CHAMP