Košarka

Booker ob zvoku sirene potopil LA Clippers, poraz Milwaukeeja

Orlando, 05. 08. 2020 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V senci odličnih predstav Luke Dončića in Gorana Dragića so bile v noči na sredo v ligi NBA odigrane še štiri tekme. Najboljša ekipa rednega dela Milwaukee Bucks je presenetljivo izgubila proti Brooklyn Nets. Devin Booker je ob zvoku sirene potopil LA Clippers, Portland pa je z zmago nad Houstonom naredil velik korak na poti do končnice.

Giannis Antetokounmpo je tokrat dobil nekaj počitka.
Giannis Antetokounmpo je tokrat dobil nekaj počitka. FOTO: AP

Zmaga Brooklyn Nets nad Milwaukee Bucks se morda na prvi pogled zdi veliko presenečenje, a ko pogledamo, koliko minut je Mike Budenholzer namenil svojim najboljšim košarkarjem, hitro ugotovimo, da to ni. Khris Middleton in Giannis Antetokounmpo sta oba igrala le dobrih 15 minut, le nekoliko več igralnega časa pa so dobili Eric Bledsoe, Brook Lopez in Grant Hill

Najboljši posameznik srečanja je bil Timothe Luwawu-Cabarrot s 26 točkami, zadel pa je kar pet od sedmih poskusov za tri. Srečanje je sicer nekaj sekund pred koncem odločil Garrett Temple, ki je zadel met s pol razdalje za končnih 119:116 v korist Mrežic. Brooklyn pa lahko kljub zmagi skrbi poškodba povratnika Jamala Crawforda, ki je po udarcu v koleno v drugi četrtini zapustil igrišče in ga nismo več videli. 

Phoenix ostaja med živimi
Košarkarji Phoenixa v "mehurčku" igrajo kot prerojeni in nič drugače ni bilo tudi tokrat. Do zadnjega so bili namreč v igri za zmago proti favoriziranim Los Angeles Clippersom, zmagoslavje pa jim je na koncu prinesel prvi zvezdnik moštva Devin Booker, ki je zadel ob zvoku sirene. 23-letnik je bil tudi sicer najučinkovitejši posameznik moštva, dosegel je 35 točk. Na drugi strani jih je Kawhi Leonard pri Clippersih vpisal 27.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sonca iz Arizone so na treh tekmah zabeležila prav toliko zmag in še vedno ohranjajo upanje na vsaj deveto mesto zahoda, ki bi pomenilo dodatne kvalifikacije za uvrstitev v končnico. Za deveto mesto pa so trenutno prvi favoriti košarkarji Portlanda, ki so se hitro pobrali proti porazu z Boston Celtics in so tokrat premagali Houston Rockets. 

Za zmago je v prvi vrsti poskrbela odlična ekipna predstava Rezil iz Portlanda, saj je kar petim košarkarjem uspelo preseči mejo 15 točk. Prav toliko jih je dosegel Carmelo Anthony, eno več je vpisal Gary Trent mlajši, pri 18 je končal povratnik po poškodbi Jusuf Nurkić, prva zvezdnika ekipa Damien Lillard in CJ McCollum pa sta jih dosegla 21 oziroma 20. 

Košarkarji Indiane so premagali domači Orlando Magic, ki ima osmo mesto vzhodne konference že zagotovljeno, saj ima pred devetim Washingtonom kar osem zmag prednosti.

Liga NBA; izidi:

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 116:119 
LA Clippers - Phoenix Suns 115:117
Indiana Pacers - Orlando Magic 120:109 
Portland Trail Blazers - Houston Rockets 110:102

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 110:114 (podaljšek) 
(Luka Dončić: 34 točk, 20 skokov, 12 podaj za Dallas) 
Miami Heat - Boston Celtics 112:106 
(Goran Dragić: 20 točk, 3 skoki, 3 podaje za Miami)

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik458403
05. 08. 2020 09.31
+4
Jaz imam obcutek da bo Denver 2 po rednem delu zato mora Dalas ostati 7, ce se hoce izogniti Clippersom