Košarka

Boston podaljšal upanje

Miami, 24. 05. 2023 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
3

Košarkarji Boston Celtics so podaljšali nastope v finalu vzhodne konference lige NBA, potem ko so v dvoboju z Miami Heat dosegli prvo zmago. Na četrti tekmi, ko je imel Miami pred domačimi navijači prvo priložnost za uvrstitev v veliki finale, so Kelti zmagali s 116:99 in zaostanek v boju na štiri zmage znižali na 1:3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je sicer še ob polčasu vodil s šestimi točkami prednosti, a je to prednost v tretji četrtini zapravil in se po tem ni več vrnil v igro. "Ne moremo se še sprostiti," je po zmagi menil trener gostov Joe Mazzulla: "Na naslednji tekmi moramo ohraniti enako raven intenzivnosti, enako miselnost, enako osredotočenost." Jayson Tatum je za Boston dosegel 34 točk ter prispeval 11 skokov in sedem podaj. Grant Williams je k zmagi Keltov, ki so Miami prisilili k vrnitvi v Boston za peto tekmo, dodal 14, Al Horford 12, Marcus Smart pa 11 točk.

Miami Heat - Boston Celtics
Miami Heat - Boston Celtics FOTO: Sofascore.com

"Odlični strelci sčasoma najdejo način, da zadenejo. Od velikega igralca, kot je Tatum, ne pričakujete, da bo imel veliko neprespanih noči. Vendar se morate potruditi, da mu boste čim bolj otežili delo," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra. "Izgubljali smo z 0:3, vendar si pred odločilno tekmo nismo naložili preveč pritiska. Poskušamo iti v vsako eno tekmo posebej. Nocoj nismo razmišljali o štirih zaporednih zmagah, le poskušali smo rešiti našo sezono in to smo tudi storili," pa je po prvi zmagi proti vročici povedal Tatum.

Jayson Tatum vs Miami
Jayson Tatum vs Miami FOTO: Sofascore.com

"Rešena" sezona sicer še ni, saj je pot do sanj o drugem zaporednem finalu prvenstva za Boston še dolga. Morali bodo nanizati še tri druge uspehe zaporedoma. Za zdaj se v zgodovini lige NBA še ni pripetilo, da bi ekipa, ki je zaostajala z 0:3, zmagala po sedmih tekmah. Miami torej ostaja favorit za finale in še naprej lovi četrti naslov prvaka v klubski zgodovini (po letih 2006, 2012 in 2013). Pri Miamiju je bil prvi strelec Jimmy Butler z 29 točkami.

V finalu zmagovalca vzhoda že čakajo prvaki zahodne konference Denver Nuggets, katerih član je tudi Slovenec Vlatko Čančar. Denver je namreč s 4:0 v zmagah na krilih izjemnih predstav Nikole Jokića, ki je postal tudi najkoristnejši igralec (MVP) končnice zahoda, izločil Los Angeles Lakerse.

Izid, končnica, konferenčni finale:
- vzhodna konferenca:
Miami Heat - Boston Celtics 99:116
- Miami vodi s 3:1 v zmagah;

* Opomba: moštva v končnici igrajo na štiri zmage.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MacekMuri75B
24. 05. 2023 12.45
+1
Miami bo tole rešil na naslednji tekmi. Boston tako dobro za 3 ne bo več metal, Miami ne tako slabo za 3 in takoj je tekma izenačena. Vse izenačene dvoboje pa dobi Miami.
drimtim
24. 05. 2023 09.44
4:3 za Boston
ćžšq
24. 05. 2023 08.54
+1
Boston podaljšal upanje