Košarka

Boston prek prvakov do finala vzhoda z Dragićevim Miamijem

Orlando, 12. 09. 2020 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Košarkarji Boston Celtics so na odločilni sedmi tekmi polfinala vzhodne konference severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA z 92:87 premagali lanske prvake Toronto Raptors in si s 4:3 v zmagah priigrali nastop v konferenčnem finalu, kjer se bodo za vstop v veliki finale lige NBA pomerili z Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića.

Jayson Tatum je bil prvi strelec Bostona z 29 točkami, Jaylen Brown jih je zbral 21, Marcus Smart 16 in Kemba Walker 14.

Za Toronto je Fred VanVleet dosegel 20 točk, Kyle Lowry jih je dodal 16, Serge Ibaka 14, Pascal Siakam 13 in Norman Powell 11. Tretji nosilci lige NBA se bodo v finalu vzhoda pomerili s petim nosilcem Miamijem, ki je v polfinalu s 4:1 v zmagah izločil favorizirane Milwaukee Bucks. Kelti so v rednem delu sezone, ki jo je marca prekinila koronavirusna pandemija, sicer dvakrat premagali Vročico, enkrat pa izgubili, in to avgusta v nadaljevanju sezone v floridskem mehurčku, ko je Dragićeva ekipa zmagala s 112:106.

To bo prvič v zgodovini lige NBA oziroma od leta 1984, ko je liga prešla na format 16 ekip v končnici, da v konferenčnem finalu ne bo ne prvega ne drugega nosilca vzhoda, medtem ko je na zahodu že nekajkrat bil takšen finale. Nazadnje se je podoben finale vzhodne konference zgodil leta 1969, ko je četrti nosilec Boston premagal tretjega New York.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V polfinalu zahoda pa so Denver Nuggets Vlatka Čančarja, ki v končnici ne igra, na peti tekmi s 111:105 premagali Los Angeles Clippers in njihovo prednost v boju na štiri zmage znižali na 2:3.

Junak večera je bil Jamal Murray, ki je ekipo v zadnji četrtini popeljal proti preobratu in skupno dosegel 26 točk, Nikola Jokić jih je k zmagi dodal 22 in 14 skokov, Paul Millsap pa 17 točk.

Prvi strelec LA Clippers, ki so v uvodnem krogu izločili Dallas Mavericks Luke Dončića, je bil Kawhi Leonard s 30 točkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Statistična primerjava Kawhija Leonarda in Jamala Murrayja na peti tekmi konferenčnega polfinala lige NBA.
Statistična primerjava Kawhija Leonarda in Jamala Murrayja na peti tekmi konferenčnega polfinala lige NBA. FOTO: Sofascore.com

Liga NBA, končnica, izida:
- vzhod, konferenčni polfinale: 
Toronto Raptors - Boston Celtics 87:92
(Boston se je s 4:3 v zmagah uvrstil v finale vzhoda).
 
- zahod, konferenčni polfinale: 
Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 111:105
(LA Clippers v zmagah vodijo s 3:2).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Firnk
12. 09. 2020 09.30
+6
borec dragič bravo.