Košarka

Boston tudi v drugo izkoristil prednost domačega parketa

Boston, 24. 05. 2024 07.32 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
4

Košarkarji Boston Celtics so v finalu vzhodne konference severnoameriške lige NBA povedli z 2:0 v zmagah, potem ko so na domačem igrišču premagali Indiana Pacers s 126:110. Ekipi igrata na štiri zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Indiana je praktično celo prvo četrtino vodila in jo končala s 27:25. Domači so s trojko Jrueja Holidaya v zadnji minuti prve četrtine začeli niz košev, z delnim izidom 20:0 so od 22:27 prišli na 42:27. Indiana v teh trenutkih šest minut ni dosegla koša. 

Jaylen Brown vs Indiana
Jaylen Brown vs Indiana FOTO: Sofascore.com

Ji je pa uspelo do konca druge četrtine zmanjšati zaostanek na zgolj šest točk, v tretji četrtini pa se je približala zgolj na –2 (68:66). Sledil je nov mrk ekipe Ricka Carlisla, na krilih razpoloženega Jaylena Browna je prednost spet narasla na +15. Za nameček so Pacers 3:44 minute do konca tretjega dela igre ostali brez Tyresa Haliburtona, ki je odšel iz igre zaradi poškodbe mišice. Dotlej je dosegel 10 točk in osem podaj.

Gostitelji so v zadnji četrtini nadzorovali potek tekme, pet minut pred koncem pa prišli do najvišje prednosti (113:94). Brown je bil s 40 točkami najboljši strelec Bostona in je izenačil osebni rekord v končnici. Po 23 točk sta dodala Jayson Tatum in Derrick White, Holiday pa je prispeval 15 točk in 10 asistenc. "To je končnica. Naredil bom vse za zmago, naj bo to v napadu ali v obrambi," je dejal Brown, ki ga je pohvalil tudi Holiday: "Izjemen igralec, izjemen vodja, ki želi zmagati in vzeti stvari v svoje roke. Res mi je všeč, da imam takšnega igralca poleg sebe."

Jayson Tatum
Jayson Tatum FOTO: AP

Pri Indiani se je najbolj izkazal Pascal Siakam z 28 točkami, Andrew Nembhard je dodal 16 točk. "Igrali so bolje od nas. Moramo se pogledati v ogledalo in iti naprej ter razmisliti o naslednji tekmi," pa je povedal Siakam.

Boston Celtics vs Indiana Pacers
Boston Celtics vs Indiana Pacers FOTO: Sofascore.com

Prihodnji dve tekmi bosta v Indianapolisu, prva od njih v noči s sobote na nedeljo. Pacers so v letošnji končnici na domačem igrišču še brez poraza, na njem so v rednem delu obakrat tudi premagali Boston, sicer s 64 zmagami najboljše moštvo rednega dela.

Luka Dončić in njegovi Dallas Mavericks pa bodo drugo tekmo finala zahodne konference igrali v noči na soboto ob 2.30 po slovenskem času v Minneapolisu. Dallas proti Minnesota Timberwolves vodi z 1:0 v zmagah.

Izid, končnica, 3. krog:
- vzhodna konferenca, finale:
Boston Celtics - Indiana Pacers  126:110

(Boston vodi z 2:0 v zmagah)

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Volja
24. 05. 2024 17.48
Statistično gledano, mora dobiti Boston štiri zmage proti Indiani, čeprav sama bi raje za dvoboj z Dallasom videla Pacerse. Pri moštvu Indiana Pacers ne bodo mogli več računati na soigralca, ki se je poškodoval.
športnik66
24. 05. 2024 09.06
+4
Upam na zaključni finale Dallas : Boston in prvi prstan našega Luke! 🏆👍
generaly
24. 05. 2024 09.38
+0
rcarlos
24. 05. 2024 10.48
+1
generaly čist možno... Ampak nazadnje ko so premagali Dallas, sta Jones in Gafford igrala oba skupaj 5 minut :D ... Pomoje so malo bolj napredovali od začetka marca, tako, da bi mogoče pa le morali imeti kakih 10% šans :D ... Najprej je pa treba Minnesoto premagat, komaj ena tekma je za nami :)