Košarka

Boston že v polfinalu, Golden State, Portland in Toronto do 3 : 1

Orlando, Indianapolis, Oklahoma City, Los Angeles,, 22. 04. 2019 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rekorderji po številu naslovov v ligi NBA Boston Celticsi se veselijo hitrega napredovanja v konferenčni polfinale, potem ko so v zadnji četrtini četrte tekme z Indiana Pacersi zlomili odpor domačinov in jim zadali zadnji udarec (110:106). Korak od napredovanja so po drugi zaporedni zmagi v Los Angelesu tudi branilci naslova Golden State Warriorsi (105:103), le še zmago prav tako potrebujeta Toronto in Portland.

Marcus Morris (na fotografiji) slavi med odločilnim obračunom v Indianapolisu.
Marcus Morris (na fotografiji) slavi med odločilnim obračunom v Indianapolisu. FOTO: AP

Golden State Warriorsi so tokrat s 113 : 105 ugnali Los Angeles Clipperse in povedli s 3 : 1 v zmagah na zahodnem delu, kjer so tudi Portland Trail Blazersi povedli s 3 : 1 po zmagi v gosteh nad ekipo Oklahomo City Thunder (111 : 98). Na vzhodnem delu pa so s 107 : 85 košarkarji moštva Toronto Raptors nadigrali Orlando Magice ter povedli s 3 : 1 in jih prav tako kot branilce naslova in Portland le še ena zmaga loči od uvrstitve v drugi krog končnice.

V Indiani rojeni Gordon Hayward je bil prvi strelec gostujočih Keltov z 20 točkami, čeprav je v igro vstopil s klopi. Razen dveh njegovih soigralcev pa so vsi ostali, ki so stopili na parket, dosegli dvomestno število točk. Med gostitelji je bilo takih pet, spet pa je bil pred vsemi hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović z 22 točkami, eno manj je zadel Tyreke Evans, ki tudi ni bil v prvi peterki.

TEKMA1

Zadržanega Curryja 'nadomeščal' prebujeni Thompson 
Celticsi so do zmage po delnem izidu 13 : 3, s katerim so nadoknadili zaostanek z 80 : 82, prišli v zadnji četrtini. Njihov tekmec bo lahko znan že v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko bodo prvi nosilci vzhoda Milwaukee Bucksi igrali z Detroit Pistonsi, ki so jih prepričljivo ugnali na prvih treh tekmah.

TEKMA2

Kevin Durant je s 33 točkami vodil prvake do zmage nad Clippersi, Klay Thompson pa je dal le eno manj, od tega jih je kar 27 nanizal v prvem polčasu, potem ko je letošnjo končnico, vsaj strelsko, začel zelo zadržano. S tem sta omenjena igralca nadoknadila zelo slab strelski večer zvezdnika Stephena Curryja (12 točk), ki je zadel le tri mete od 14 poskusov iz igre, od tega je devetkrat vrgel z razdalje, a zadel le enkrat. Na drugi strani je Shai Gilgeous-Alexander s 25 točkami dosegel strelski rekord sezone.

Durant in Thompson sta popeljala branilce zadnjih dveh naslovov na prag novega konferenčnega polfinala:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leonard 'čaral' pri Čarovniji, Westbrook 'ugasnil' v drugem polčasu
V Orlandu je Kawhi Leonard, ki je bil s San Antonio Spursi leta 2014 prvak NBA in tedaj izbran tudi za najkoristnejšega igralca finala, prvi mož Raptorsov s 34 točkami. Po 16 sta jih dodala Pascal Siakam in Norman Powell. Aaron Gordon je bil s 25 koši najboljši strelec Magicov, ki so jih spet "teple" izgubljene žoge, tokrat se jih je nabralo 17, iz teh priložnosti pa so tekmeci dosegli 21 točk.

TEKMA3

Portland Trail Blazersi so se od nasprotne ekipe Oklahoma City Thunder dokončno odlepil v tretji četrtini, v kateri je Damian Lillard dosegel 15 od svojih 24 točk. Obenem je s C. J. McCollumom (27 točk), Aminujem Al-Farouqom (19 točk, 9 skokov), Mauricem Harklessom (15 točk, 10 skokov) in soigralci poskrbel, da Russell Westbrook v drugem polčasu ni dosegel niti točke za tekmece. Najbolj razpoložen med Gromi je bil Paul George z 32 točkami in 10 skoki.

TEKMA4

Liga NBA, končnica, prvi krog, 4. tekme:

– Vzhod:
Indiana Pacers – *Boston Celtics 106 : 110 /0 : 4/

MVP

STATS

Orlando Magic – Toronto Raptors 85 : 107 /1 : 3/

MVP

STATS

– Zahod:
Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 103 : 105 /1 : 3/

MVP

STATS

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers 98 : 111 /1 : 3/

MVP

STATS

// – izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.