Košarka

Boston zlahka do zmage pri Jezernikih, Youngov prvi trojni dvojček

Milwaukee, Atlanta, Los Angeles, 10. 03. 2019 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Tradicionalni obračun Los Angeles Lakersov in Boston Celticsov v Staples Centru ni upravičil starega slovesa, saj gostje niso imeli težav z Jezerniki, ki se jim s prvim zvezdnikom lige NBA LeBronom Jamesom končnica vztrajno oddaljuje (107 : 120). Poleg Luke Dončića najresnejši kandidat za novinca leta Trae Young je kot prvi novinec v zgodovini franšize Atlanta Hawks vknjižil trojni dvojček.

Dvoboj Jezernikov in Keltov je bil tudi dvoboj nekdanjih soigralcev LeBrona Jamesa (spredaj) in Kyrieja Irvinga.
Dvoboj Jezernikov in Keltov je bil tudi dvoboj nekdanjih soigralcev LeBrona Jamesa (spredaj) in Kyrieja Irvinga. FOTO: AP

Tudi trojni dvojček LeBrona Jamesa, ki je zvezdniku Los Angeles Lakersov uspel v vsega 28 minutah, je bil premalo za zmago na tekmi z zgodovinskimi rivali Boston Celticsi v domačem Staples Centru. Kelti, ki se izboljšujejo iz tedna v teden, so z nekdanjim Jamesovim soigralcem iz Clevelanda Kyriejem Irvingom rutinirano opravili delo proti ekipi, ki se bo v izjemno kakovostni zahodni konferenci težko uvrstila v končnico v prvi sezoni z Jamesom v svojih vrstah.

Vrhunci tekme Los Angeles Lakers ‒ Boston Celtics:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Irving se je izkazal s 30 točkami, Marcus Smart pa jih je ob zmagi s 120 : 107 dodal 16. Na turneji po zahodni obali, Boston čaka še tekma z mestnimi rivali Lakersov Los Angeles Clippersi, je bila to že tretja zaporedna zmaga za zelene.

Irving: Sočustvujem z LeBronom
"Sočustvujem z njim. LeBron je bil vedno igralec, ki se je potegoval za naslove. Neuspeh v boju za končnico bo zanj težek. Lahko si le predstavljam," je o težavah Jezernikov, ki so spet igrali brez številnih poškodovanih igralcev, spregovoril Irving. Ta se v končnico s Cleveland Cavaliersi ni uvrstil vse do povratka "Kralja" Jamesa leta 2014, skupaj sta nato v dveh letih tudi osvojila težko pričakovani naslov.

TEKMA

James je s trojnim dvojčkom (80. v karieri) uspel držati priključek z gosti, toda Irving je bil v zaključku nezgrešljiv in z nekaj natančnimi meti hitro pokopal vse upe kalifornijskih tekmecev. Potem ko je izpustil sredino zmago nad Sacramento Kingsi, se je vrnil tudi s sedmimi skoki in ravno toliko podajami. Marcus Morris je prispeval 16 točk in sedem skokov v vrstah gostov, Gordon Hayward pa je pristavil 15 točk.

Boston ima po mnenju Jamesa lahko 'zelo, zelo visoke' apetite
James se je ustavil pri 30 točkah, 12 podajah in 10 skokih ter se še sedmič, odkar nosi vijoličasto-zlato opravo Jezernikov, razveselil trojnega dvojčka. A po petih zaporednih porazih je pogled na lestvico zanj precej boleč, saj se zdi končnica v tem trenutku že odpisana želja.

"Všeč mi je bilo, kako smo igrali. Zdelo se mi je, da smo si delili žogo," je ocenil James. "Zdelo se mi je, da smo jih dobro držali v obrambi večji del tekme. To je bila zelo dobra ekipa. Zelo, zelo visoke upe imajo v vzhodni konferenci," je tradicionalne rivale pohvalil James, ki seveda po igranju za Cleveland in ekipo Miami Heat dobro pozna razmerje moči na vzhodni obali.

Zatajil je Rajon Rondo, ki je ob pisku sirene odločil zadnjo medsebojno tekmo v Bostonu, tokrat pa je proti nekdanjim delodajalcem zbral štiri točke, devet podaj in šest skokov. Ob petem porazu Jezernikov, ki so tokrat igrali brez treh poškodovanih članov prve peterke, je Moritz Wagner v svojem prvem nastopu za člansko moštvo dosegel rekord kariere (22 točk), poroča STA.

Trae Young je blestel na domači tekmi z Brooklyn Netsi in spisal zgodovino franšize:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spencer Dinwiddie je bil prva violina Brooklyn Netsov, ki so na gostovanju pri Atlanta Hawksih zdržali za tretjo zaporedno zmago. Dinwiddie je dosegel 23 točk, Jarrett Allen pa 20 in jim dodal še 12 skokov. Mrežice so s tem še utrdile svoj položaj v zgornjem delu lestvice vzhodne konference, čeprav so v olimpijskem mestu zapravile kar 21 prostih metov in po enem od dveh, ki ga je zgrešil Joe Harris, so imeli Sokoli celo priložnost za zmago, toda njihov novinec Trae Young ni uspel priti do meta in v izdihljajih tekme uspel zaposliti zgolj veterana Vinca Carterja, ki pa je ob pisku sirene zgrešil.

TEKMA

Young je na tekmi spisal zgodovino franšize kot prvi novinec s trojnim dvojčkom (23 točk, 11 podaj in 10 skokov). Najresnejši tekmec Luka Dončića v boju za laskavi naziv novinca leta je za ta dosežek potreboval skoraj mesec in pol več časa kot Ljubljančan, ki je medtem zbral že štiri trojne dvojčke. Atlanta, ki je Dončića kot prva izbrala na naboru ter ga nato prepustila Dallas Mavericksom, podobno kot Teksašani gradi novo ekipo z novincem na klopi Lloydom Piercem, to pa je bil za Sokole tretji zaporedni poraz.

Okrogla 50. zmaga Bucksov, Portland močnejši od Kokoškovih Sonc
Milwaukee Bucksi, ki imajo skupaj s Toronto Raptorsi nastop v končnici že zagotovljen, so vodilni položaj na vzhodu in v celotni ligi utrdili z domačo zmago nad Charlotte Hornetsi (131:114). Jeleni so s 50. zmago ob le 16 porazih povečali svoje vodstvo ob dvojnem dvojčku prvega zvezdnika ekipe Giannisa Antetokounmpa (26 točk, 13 skokov in 6 podaj), točko in pet skokov manj je prispeval Brook Lopez, pri Sršenih je bil s 25 točkami najučinkovitejši Kemba Walker

Minnesota Timberwolvesi in Washington Wizardsi so igrali podaljšek, po katerem so prvi zmagali s 135 : 130. Karl-Anthony Towns je za domače nanizal 40 točk in 16 skokov, vendar je zaradi poškodbe kolena že proti koncu zadnje četrtine predčasno zapustil parket. V zaključku se je izkazal Derrick Rose (29 točk), ki je 58 sekund pred koncem zadel za vodstvo Timberwolvesov s 131 : 127.

Ekipa Portland Trail Blazers je Phoenix Sunse premagala s 127:120; Sonca nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova so na predzadnjem mestu lige. Domače igrišče poleg Atlante ni bilo srečno niti za New York Knickse, ki so povsem na dnu lestvice zdaj izgubili še s Sacramentom (94 : 102).

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

New York Knicks ‒ Sacramento Kings 94 : 102
Atlanta Hawks ‒ Brooklyn Nets 112 : 114
Minnesota Timberwolves ‒ Washington Wizards 135 : 130 (podaljšek)
Los Angeles Lakers ‒ Boston Celtics 107 : 120
Milwaukee Bucks ‒ Charlotte Hornets 131 : 114
Portland Trail Blazers ‒ Phoenix Suns 127 : 120

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zverina56
10. 03. 2019 12.18
+6
ne razumem....Dončič je vsak teden in v zadnjih 4 mesecih je prejel ravno toliko nazivov MVP meseca...ima 4 trojne dvojčke in pol nek Young ki je prvič do zdaj na tekmi dosegel trojnega dvojčka in še na tekmi katera je imela ne enega ampak kar celo 4 podaljške s katerimi je seveda dosegel mejo 49 točk in tako prevzel vodstvo za naziv MVP... zdaj pa sledi vprašanje...kako je to sploh možno da nek tipo k do 2 tednov nazaj zanga skoraj ni noben slišal, v boju za AllStar game je bil itak pozabljena črka na papirju in sedaj je kar No. 1 igralc za naziv MVP youngstar?!?!?! THIS NBA IS FULL OF BALONEY!!!!!!
bububu123
10. 03. 2019 12.56
+6
saj bo luka dobil naziv rookie mvpja... ce nebo bo tako ali tako zrezirano... ne mores biti boljsi 60 tekem... nato ti pa na zadnjih 20 prevzame nekdo naziv...
dadaljudi
10. 03. 2019 13.17
+4
Tocn to ce bo young zmagal se ve zaka kr je luka bel fant iz evrope on pa iz amerike sam sm 100% da ga bo dobil
Maxx365
12. 03. 2019 18.59
Bojim se, da bo na koncu ena velika mučka in da bodo v NBA storili vse, da ne bi nagrade ROY odnesel en evropski smrkavec pred njihovim mladcem.