Košarka

Bravo Sixt Primorska: z novo, suvereno zmago med regionalno elito

Skopje, 04. 04. 2019 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Koprski košarkarji so si s tretjo finalno zmago v ligi ABA 2 priigrali vstopnico za nastope med regionalno košarkarsko elito v prihodnji sezoni. Varovanci Jurice Golemca so bili tudi na tretji tekmi v Skopju boljši tekmec od tamkajšnjega MZT-ja s 66:61. Najboljša posameznika v dresu Sixt Primorske sta bila Lance Christopher Harris in Marko Jagodić-Kuridža.

Odlični ameriški košarkar je dosegel 14 točk, tri več pa njegov soigralec Marko Jagodić-Kuridža, ki je bil obenem proglašen tudi za najkoristnejšega igralca letošnje finalne serije v ligi ABA 2, kjer so Primorci s suverenimi predstavami in posledično zmagami že na začetku sezone tlakovali pot do novega, velikega uspeha v kratki klubski zgodovini.

Po uvodnih dveh prepričljivih finalnih zmagah nad MZT-jem so si varovanci Jurice Golemca pred tretjo tekmo v Skopju nabrali dovolj samozavesti za zadnji, odločilen korak k regionalni eliti, ki bo tako v naslednji sezoni gostovala v koprski dvorani Bonifika. Ko beseda steče o zasedbi Sixt Primorske, nič ni prepuščeno naključjem. V vsakem trenutku se ve, kdo pije in kdo plača. Odtod ne čudijo že tri osvojene lovorike v tej sezoni (slovenski superpokal in pokal ter zdaj še aba liga 2), kar je zgolj dokaz predanega, predvsem pa načrtnega dela, ki vodi v dodaten napredek na vseh ravneh delovanja kluba.   

Izkušeni center Sixt Primorske Marko Jagodić Kuridža je bil proglašen za najkoristnejšega igralca finala lige ABA 2. (foto: MZT Skopje)
Izkušeni center Sixt Primorske Marko Jagodić Kuridža je bil proglašen za najkoristnejšega igralca finala lige ABA 2. (foto: MZT Skopje) FOTO: MZT Skopje

Moštvo je skrbno selekcionirano že tretjo sezono, ki ga odlično vodi nekdanji odlični košarkar Jurica Golemac. Slednjemu je uspelo vse koščke povezati v skladen mozaik, ga ustrezno in po potrebi nadgraditi, rezultati pa so posledica vloženega truda in pozitivne usmerjenosti v uresničitev (ambicioznih) začrtanih ciljev pred začetkom letošnje sezone. V Kopru se ne bojijo napovedati napada na vrh slovenske klubske košarke, kjer so pravzaprav že zdaj; z zelo verjetno osvojitvijo naslova državnega prvaka pa bi postavili piko na i izjemni sezoni, ki bo nadaljevanje dobila že jeseni, ko bodo v slovenskem Las Vegasu gostovala moštva Crvene Zvezde, Partizana, zagrebške Cedevite, podgoriške Budućnosti ...

Bravo, Sixt Primorska!  

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malopezde14
04. 04. 2019 21.35
+9
Bravo primorci
Chaparral M
04. 04. 2019 20.59
+17
Čestitke! Obala si resnično zasluži uspešnega ligaša, le tako naprej ....
Anticripstoned
04. 04. 2019 20.57
+17
Mungos2
04. 04. 2019 20.55
+15
Bravo Primorci !!! Zasluženo !!!!
odbojka77
04. 04. 2019 20.35
+28
bravo primorci....želim vam, da bodo tako zadeve v klubu poštimane še naprej, kot so zdaj čestitke še enkrat....zdej pa še naslov v DP in bo to to