Košarka

Brez presenečenj na Grgićevem seznamu za zadnji kvalifikacijski tekmi

Ljubljana, 18. 01. 2021 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slovenskimi košarkaricami sta še zadnji kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bosta poleti gostila francoski Strasbourg in španska Valencia. Nika Barič in druščina imata po štirih odigranih tekmah prav toliko zmag, kar pomeni, da našim dekletom nastop na prvenstvu stare celine dve tekmi pred zaključkom kvalifikacij lahko prepreči zgolj čudež. Selektor Damir Grgić ni presenetil s seznamom reprezentantk.

Slovenke bodo tekmi z Bolgarijo in Islandijo odigrale 4. oziroma 6. februarja v ljubljanskem mehurčku v Stožicah, kar bo svojevrstna nagrada za izbranke uspešnega selektorja Damirja Grgića za odlične predstave, ki so jih pokazale na predhodnih štirih kvalifikacijskih obračunih (dvakrat z Grčijo ter enkrat z Bolgarijo in Islandijo).

Na  reprezentančnem seznamu za zadnji cikel kvalifikacij za ženski EuroBasket 2021 so: NIKA BARIČ (Birevim Elezig, Turčija), TINA CVIJANOVIČ (Delser LSB Videm, Italija), LEA DEBELJAK (ŽKK Cinkarna Celje), ZALA FRIŠKOVEC (KSC Szekszárd), TEJA GORŠIČ (Hannover, Nemčija), TINA JAKOVINA (Kangoeroes Mechelen, Belgija), MOJCA JELENC (ŽKK Cinkarna Celje), ALEKSANDRA KROŠELJ (Kangoeroes Mechelen, Belgija), EVA LISEC (Dinamo Kursk, Rusija), TEJA OBLAK (USK Praga, Češka), ANNAMARIA PREZELJ (Quesos El Pastor, Španija), EVA RUPNIK (Rheinland Lions Köln, Nemčija), MARUŠA SENIČAR (ŽKK Cinkarna Celje) in TINA TREBEC (Montbrison, Francija).

Popoln izkupiček zmag je dokaz, da se slovenska ženska reprezentančna košarka iz leta v leto vzpenja. Dekleta pod vodstvom selektorja Grgića kažejo ambiciozen pristop in zmagovalno miselnost, kar sta predpogoja za uspešnost na dolgi rok. Zadnji kvalifikacijski preizkušnji v Stožicah bosta po selektorjevih besedah pravšnji priložnosti, da se slovenska reprezentanca na nek način že začne pripravljati za tisto, kar jo čaka čez nekaj mesecev na samem evropskem prvenstvu. Čeprav po nekaterih matematičnih izračunih še obstajajo določene, sicer minimalne, možnosti, da bi Slovenija ostala brez nastopa na prvenstvu stare celine, pa v ta scenarij ne verjame prav nihče.

Na tokratnem seznamu selektorja Grgića (pričakovano) ni presenečenj. Po dogovoru bo tokratni reprezentančni cikel izpustila odlična naturalizirana ameriška košarkarica Shante Evans, a se v slovenski tabor vračajo nekatere reprezentantke, ki so zaradi različnih okoliščin izpustile novembrska obračuna v grškem mehurčku - Zala Friškovec, Tina Trebec in Eva Rupnik. Na prvo priložnost v članskem dresu bo upala tudi mlada Mojca Jelenc. Tretji zaporedni nastop na EP-ju je praktično že zagotovljen, a kot opozarja Grgić, bodo njegove izbranke storile vse, da še z dvema zmagama na pravi način zaključijo tokratno kvalifikacijsko zgodbo.

Nika Barič si z reprezentančnimi soigralkami želi tokratne kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021 zaključiti brez poraza.
Nika Barič si z reprezentančnimi soigralkami želi tokratne kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021 zaključiti brez poraza. FOTO: Fiba

"Po uspešno odigranih prvih dveh kvalifikacijskih ciklih vsi že komaj čakamo, da se znova zberemo. S štirimi zmagami smo si na stežaj odprli vrata tretje zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo in na domačem parketu moramo v takšnem slogu kvalifikacije tudi zaključiti. Želimo nadaljevati zmagovalno pot, končati na prvem mestu v skupini ter hkrati ti dve zadnji tekmi že delno izkoristiti kot nekakšne priprave na samo prvenstvo. Po dogovoru bo tokratni cikel izpustila Shante Evans, vračajo pa se dekleta, ki so zaradi zdravstvenih težav izpustila zadnji kvalifikacijski cikel," je za uradno spletno stran Košarkarske zveze Slovenije dejal slovenski selektor.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.