Košarka

Naveza Dončić - Irving 'pustošila' v Brooklynu

Dallas, 07. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
3

Košarkarji Dallas Mavericks so v ligi NBA v Brooklynu s 119:107 premagali Nets in zabeležili drugo zaporedno (gostujočo) zmago. Luka Dončić je za goste v 43 minutah in pol dosegel 35 točk, 18 skokov in 9 podaj, Kyrie Irving je kot prvi strelec tekme dodal še točko več. Nekdanji član Brooklyna je zadel šest trojk iz desetih poskusov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kyrieju Irvingu so na začetku tekme žvižgali vsakič, ko se je dotaknil žoge, saj je bilo dogajanje v času pred prestopom v ekipi mrežic vse prej kot idilično. Toda to se je v nadaljevanju spremenilo in tako je doživel tudi aplavze za nekaj izjemnih prodorov ali trojk. Kmalu se mu je v razigrani igri pridružil tudi Luka Dončić, ki je dobesedno snel masko po petih minutah dvoboja. 

Maxi Kleber in Luka Dončić na parketu dvorane Barclays Center.
Maxi Kleber in Luka Dončić na parketu dvorane Barclays Center. FOTO: AP

V Barclays Centru se je ogreval in tekmo tudi začel z zaščitno masko zaradi poškodbe nosu po udarcu ob zmagi prejšnji večer v Philadelphii. Po izjemnem začetku Irvinga v prvem polčasu je tega končal Dončić s trojko po njegovem že značilnem metu s korakom nazaj ter s tem poskrbel za 18 točk prednosti svojega moštva. Dallas je sicer še vedno brez poškodovanih Derecka Livelyja in Danteja Exuma, a sta se po poškodbah vrnila ter za dve zmagi v nizu v gosteh poskrbela Irving in Dončić, tokrat sta skupaj prišla do 71 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mavericks so v tretji četrtini zadeli prvih pet točk, Irving je bil povsem sam na trojki, zato je trener Nets Jacque Vaughn vzel minuto odmora vsega 46 sekund po začetku drugega polčasa, ko je bil izid 70:47 za goste. Domači so nato znižali zaostanek na devet točk, a je Dončić v zaključku tretjega dela igre z velike razdalje zadel zaporedni trojki za 95:77 in odtlej so bili domači do konca tekme v precejšnjem zaostanku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić in soigralci bodo ostali v širšem območju New Yorka, saj bodo v noči na petek po slovenskem času v slovitem Madison Square Gardnu igrali proti Knicks.

Brooklyn Nets vs Dallas Mavericks
Brooklyn Nets vs Dallas Mavericks FOTO: Sofascore.com

Ti so tokrat s 123:113 premagali Memphis Grizzlies. Donte DiVincenzo je za gostitelje ob zmagi dosegel 32 točk, toda njegov soigralec Jalen Brunson (27 točk, osem podaj) je moral zaradi poškodbe gležnja pet minut in pol pred koncem predčasno končati dvoboj in se še ne ve, če bo nared za obračun z Dallasom, že na tej tekmi pa ni bilo v ekipi Knics niti Juliusa Randla in OG-ja Anunobyja.

Jalen Brunson
Jalen Brunson FOTO: AP

Jimmy Butler je potreboval le 63 sekund, da je z delnim izidom 8:0 sredi zadnje četrtine popeljal Miami do prednosti. Lanski finalisti lige NBA so nato s 121:95 gladko premagali Orlando Magic. Heat so pred to domačo zmago dobili le eno tekmo na prejšnjih šestih na svojem parketu, poleg Butlerja (23 točk, po osem skokov in podaj) je še šest njegovih soigralcev zabeležilo dvomestno število točk. Obenem so gostitelji zelo dobro igrali v obrambi.

Pascal Siakam je z 29 točkami vodil Indiano Pacers do zmage s 132:129 nad Houston Rockets. V Chicagu so Bulls s 129:123 po podaljšku premagali Minnesoto Timberwolves. Tudi na preostalih tekmah večera sta zmagali domači zasedbi. Ekipa Utah Jazz je v Salt Lake Cityju s 124:117 ugnala Oklahomo City Thunder, Phoenix Suns pa so s 114:106 porazili Milwaukee Bucks. Slednji so ostali tretji na vzhodnem delu lige z istim izkupičkom kot Knicks. Phoenix je šesti na zahodnem delu, Dallas je ostal osmi.

Izidi, liga NBA, redni del:           
Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 107:119 (24:31, 23:34, 30:30, 30:24)
Luka Dončić 35 (13:27 iz igre, 4:11 za tri, prosti meti 5:10, 18 skokov, 9 podaj, ena izgubljena in dve ukradeni žogi v 43 minutah).

Indiana Pacers - Houston Rockets        132:129

Miami Heat - Orlando Magic              121:95

New York Knicks - Memphis Grizzlies     123:113

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves  129:123 (podaljšek)

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder       124:117

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks          114:106

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
08. 02. 2024 08.17
+3
Bravo lepo čestitam Luka!!
Panter 63
07. 02. 2024 15.38
-2
"Naveza Dončić - Irving 'pustošila' v Brooklynu". Kakšni je to naslov? Kdaj pa izgubijo komaj kaj preberemo. Pri nas so pogoste besede v naslovu" Pustošilo, povozilo, potopilo..... ampak nikoli ne bomo brali podobne besede v naslovu če Dalas izgubi, žal .
Dejan Von Štiglinovsky
07. 02. 2024 09.29
-2
Koronovirusovec: a zdaj boš pa tiho? Včeraj si bil pameten kako bo Dallas to tekmo izgubil.