Košarka

Budućnost in Bologna v Stožicah, zmaji čakajo še na tretjega tekmeca

Ljubljana, 17. 12. 2020 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so skupinski del 7DAYS EuroCupa sklenili na drugem mestu skupine D. Navkljub zmagi nad Promitheasom v Patrasu s 105:69 je namreč Gran Canaria v Trentu s 67:56 premagala domačine. Ljubljanski košarkarji bodo tekmovanje nadaljevali v skupini G, v kateri sta si svoje mesto že zagotovili ekipi Virtus Segafredo Bologne ter Budućnosti VOLI. Za zadnje mesto v tej skupini se še naprej borita Bourg en Bresse ter UNICS Kazan.

Jurica Golemac je ekipo popeljal v drugi del Evropskega pokala.
Jurica Golemac je ekipo popeljal v drugi del Evropskega pokala. FOTO: KK Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je bila vse do zadnjega kola rednega dela Evropskega pokala v igri za mesto na samem vrhu lestvice skupine D. Zmaji so na desetih tekmah zabeležili kar sedem zmag, Gran Canaria pa je zbrala zmago več. Obenem je treba izpostaviti, da je imela prav Cedevita Olimpija najboljšo razliko med doseženimi in prejetimi točkami v skupini D (101), to pa je kar 35 točk več od Špancev. Ljubljanski košarkarji bodo, kot piše na uradni klubski spletni strani, tekmovanje nadaljevali v skupini G, v kateri sta si svoje mesto že zagotovili ekipi Virtus Segafredo Bologne ter Budućnosti VOLI. Za zadnje mesto v tej skupini se še naprej borita Bourg en Bresse ter UNICS Kazan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubljana bo drugi del 7DAYS EuroCupa spremljala prvič po tekmovalni sezoni 2015/16, nikoli pa ni slovenska prestolnica spremljala bojev najboljših 16 moštev Evropskega pokala. Medtem se je zagrebška Cedevita med najboljšimi 16 moštvi nazadnje borila v sezoni 2018/19.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.