Košarka

Butler vabi Embiida: Vem, kje so zlobneži dobrodošli

Miami, Philadelphia, 11. 02. 2020 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Miami Heat, za katero v severnoameriški ligi NBA igra tudi slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić, je bila ena največjih zmagovalk zadnjega prestopnega roka. Dragićev soigralec Jimmy Butler pa očitno že skrbi za "pogajanja" z morebitnimi novimi okrepitvami, saj se je zapletel v zanimivo spletno dopisovanje z zvezdnikom Philadelphia 76ersov Joelom Embiidom.

Embiid (na fotografiji) je obljubil dolgoletno zvestobo Philadelphii, kjer želijo z razvpitim "procesom" razviti ekipo za naskok na vrh lige NBA.
Embiid (na fotografiji) je obljubil dolgoletno zvestobo Philadelphii, kjer želijo z razvpitim "procesom" razviti ekipo za naskok na vrh lige NBA. FOTO: AP

Kamerunski center Joel Embiid je z Jimmyjem Butlerjem odigral zgolj 55 tekem za Philadelphia 76erse, Butler pa se je po hitrem slovesu od mesta bratske ljubezni odlično znašel v vrstah ekipe Miami Heat, kjer z Goranom Dragićem in soigralci zanesljivo pluje proti končnici. Vročica je po ocenah strokovnjakov zelo dobro poslovala tudi do zaključka nedavnega prestopnega roka, ko je z nekaj okrepitvami, vsaj na papirju, še utrdila svoj status ene glavnih izzivalk na videz nepremagljivih Milwaukee Bucksov v vzhodni konferenci.

BUTLER

"Ali umreš kot junak ali pa živiš dovolj dolgo, da se preleviš v zlobneža," je na Instagramu citat iz enega od filmov o stripovskemu junaku Batmanu ob svojih fotografijah pripisal Embiid, na eni izmed njih ima 25-letni Kamerunec prst na ustih. To naj bi predstavljalo njegov odziv na govorice, da v slačilnici Philadelphie ni vse tako, kot mora biti. Butler je takoj zgrabil priložnost in nekdanjega soigralca, ne sicer neposredno, povabil v Miami.

Butler (levo) je z Embiidom odigral eno sezono v Philadelphii.
Butler (levo) je z Embiidom odigral eno sezono v Philadelphii. FOTO: AP

'Prekleto prav imaš, brat moj'
"Vem, kjer so zlobneži dobrodošli," je s čustvenim simbolom, ki prikazuje skomig z rameni, sporočilo Embiidu poslal Butler. Kamerunčev odgovor pa se je glasil: "Prekleto prav imaš, brat moj."

EMBIID

Butler in Embiid sta bila lani člana obetavne ekipe 76ersov, ki je v konferenčnem polfinalu nato izgubila proti kasnejšim prvakom Toronto Raptorsom. Ameriški zvezdnik, ki je po igranju za Chicago Bullse in Minnesota Timberwolvese na vzhodno obalo prišel s slovesom težavnega igralca, pa je poleti Philadelphio zamenjal za Miami, kjer zaenkrat ni ne duha ne sluha o kakšnih ekscesih. 30-letni Teksašan se je odlično ujel tudi z Dragićem, ki mu je ob njegovem odkritem navduševanju nad Slovenijo in Lukom Dončićem sredi sezone podaril tudi dres slovenske nogometne reprezentance.

Embiid je sicer leta 2017 za 148 milijonov dolarjev (135,59 milijona evrov) podaljšal pogodbo s Philadelphio, prost igralec pa bo šele leta 2023, zato mu bi pot v Miami odprla le morebitna menjava igralcev. Miami, ki trenutno drži četrto mesto na Vzhodu, ima pred petimi 76ersi prednost 2,5 zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.