Košarka

Čančar: Brez izgovorov. Če si SP-ja nismo zaslužili, si ga pač nismo

Ljubljana, 18. 09. 2018 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Eva Koderman Pavc, Marko Gašparin
Komentarji
10

Za slovensko izbrano vrsto so se sanje o svetovnem prvenstvu zaključile točno na prvo obletnico naslova evropskih prvakov. Pretiranega razočaranja v slovenski reprezentanci ni bilo čutiti, pogledi v reprezentanci pa so različni. Selektor Rado Trifunovič je opozoril, da so v reprezentanci zelo mladi fantje, ki si nabirajo potrebne izkušnje za prihodnost.

Tudi Goran Dragić je moral pri 25, 26, 27 letih delati napake, da je na koncu postal 'Gogi', kot je bil prejšnjo sezono. Rado Trifunović

Slovenska izbrana vrsta je v Stožicah, ki na praznik slovenske košarke še zdaleč niso bile polne, izgubila s Turčijo (77:86). S tem je izgubila vse možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2019, ki bo na Kitajskem. Poraz proti Turkom še zdaleč ni sramota, saj je bila turška izbrana vrsta favorizirana, v svoji reprezentanci so imeli kar štiri NBA košarkarje. "Težka tekma. Vedeli smo, da bodo Turki šli agresivno v tekmo, njim je ta zmaga veliko prinesla. Vsa čast fantom, borili smo se od prve do zadnje minute. Glavo gor, naslednje cikluse na zmago," je po tekmi naši novinarki Evi Koderman Pavc razlagal kapetan Gašper Vidmar

Močno pomlajena slovenska izbrana vrsta je na septembrskih tekmah kljub porazoma pustila precej boljši vtis kot v prvem delu kvalifikacij, kjer je kljub bolj izkušenim igralcem delovala precej bolj razglašeno. "Škoda, ker ne morajo igrati vsi najboljši. Vsaka čast selektorju, z vsemi odpovedi, z vsemi igralci, ki manjkajo, je sestavil dobro ekipo in jo dobro povezal," je še pristavil Vidmar, za katerega ni jasno, ali bo v prihodnje še del reprezentance, saj obstaja možnost, da se bo preselil v evroligaški klub. Trenutno je brez kluba. 

Trifunović: Tudi Gogi je pri 25 letih delal napake
Čeprav zmag ni bilo, so se tako proti Latvijcem kot proti Turkom 30 minut Slovenci dobro upirali, nato pa se je poznalo, da ni igralca, ki bi povlekel voz v ključnih trenutkih, a nastavljena pot se zdi dobra. "Pokazala se je neizkušenost igralcev pri teh izgubljenih žogah. Vseeno igramo z mladimi igralci. Mogoče si kdo misli Mesiček, Čančar, da so že, ne vem kako, izkušeni. To so fantje, stari 21 let. Rebec je konec koncev star 23 let. To je še vedno mlad igralec. Tudi Goran Dragić je moral pri 25, 26, 27 letih delati napake, da je na koncu postal 'Gogi', kot je bil prejšnjo sezono," je bil slikovit selektor Rado Trifunović. "Pred tekmo smo se pogovarjali o dveh stvareh. Dajmo vse od sebe, saj zastopamo, dres reprezentance in tukaj nesporno je bila narejena, tako kot mora bit. Druga stvar je bila dobiti skok in fantom je to uspelo. Ti fantje so vsi mladi. Seveda prihaja do napak. Oni nimajo toliko tekem, ne vem če so na 20 odstotkih teh tekem kot so turški igralci, ko je govora o reprezentanci," je še dodal Trifunović. "Ponosen sem na fante, ker so se boril do konca. Dobili so skok. Kar se mene tiče, so zmagovalci," je zaključil selektor, ki ima na svojem kontu dve zmagi in kar šest porazov. 

Čančar: Če si nismo zaslužili SP, si ga pač nismo
Krilni košarkar Vlatko Čančar, ki ga bržkone kmalu čaka NBA-kariera, je po tekmi preprosto dejal, da si fantje niso zaslužili in izgovora ni iskal v sporu med Fibo in Evroligo, ki najboljšim košarkarjem preprečuje igranje v kvalifikacijah za SP. "Tako pač je. Ni vse pravljica. Če si nismo zaslužili, si nismo zaslužili. Nimamo kaj iskati izgovorov. V tem spremenjenem formatu ne gre iskati izgovorov.. Če bi si zaslužili, bi si zaslužili. To ne sme biti izgovor," je povedal 21-letni Primorec.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
18. 09. 2018 19.44
Škoda. Ampak mladinci so dali vsekar znajo.
tedoVV2HCmedo
18. 09. 2018 14.32
-3
Kako beden izgovor: če ni, pa ni. Brez da bi se govorilo, zakaj je tako. Ker selektor ne obvlada taktike ali pa košarkarji ne pridejo hitro na pravo mesto. Ker jim ni nikoli uspelo delati luknjo v prostoru, so skoraj vsakič metali od daleč za trojke.
ledr
18. 09. 2018 14.32
+2
Slovenci smo pač vedno nezadovoljni in nikakor ne znamo sprejeti realnosti. Če se ti enkrat v življenju poklopi vse, kar je možno in postaneš evropski prvak, ljudje že kar pričakujejo, da pa zdaj sploh nobene tekme več ne boš izgubil. Ko se to zgoti, takoj postaneš ničvredni luzer. Nihče pa noče videti realnega stanja. Veliko boljše ekipe (po igralskem kadru napr. Hrvaška...) izgibljajo in se ne uvrstijo na SP, mi pa od naših non stop pričakujemo kot, da je kar samoumevno, da se bomo tja uvrščali. Jaz pa pravim takole: V večini gre za zelo mlade in neizkušene fante, ki so pustili dušo na terenu. In takim ne moreš ničesar očitat! Z najboljšimi na svetu se trenutno pač še ne morejo kosati. Tudi vodeni mislim, da so dobro. Zato samo glave gor in gremo naprej!!!
martinov
18. 09. 2018 13.16
+5
Sramota za Slovenijo, kot EU prvaka, da jih ne bo na SP !! Vsi plačani funcionarji s Trifunovičem vred morajo odstopit ali dobiti odpoved KZŠ !
martinov
18. 09. 2018 13.14
+5
Vsaj ena resnična izjava ! Vse ostalo so na če, tudi Vilfan s komentaerji, da te lahko kap. Naj gre palamudit nekam drugam, pa ne še v parmalent !
štajerc65
18. 09. 2018 10.25
+2
Košarka gre po poti nogometa. Top igralci ne igrajo z drugo ekipo pa ne moreš pričakovati čudeža.
kombajn66
18. 09. 2018 10.22
+4
Saj ga bodo lahko gledali po TVju tko kot jaz....brez D&D so skoraj nula....čeprav je košarka tudi z našo reprezentanco postala všečna....lepa košarka za oči a uspeha več ni, ostal je le prelep spomin....
Perrun
18. 09. 2018 10.20
+5
Ma bolj to, kot pa da bi šli na svetovno pa se pol tam mučili. Meni je spomin še na evropskega prvaka dosti živ, da lahko še sanjam neki časa :).
StarWars
18. 09. 2018 10.15
+6
Čist sramote res niso naredili. Imajo še rezerve. Vsekakor dober vtis, veliko boljši kot na začetku. Kar tako naprej, fantje.
Rde?iAlarm
18. 09. 2018 09.38
+13
Rezutat pričakovan glede na to kakšen sistem kvalifikacij poteka kateri prizadene majhne države