Košarka

Čančar pred poletno ligo: Prihodnjo sezono si želim igrati v NBA

Denver, 28. 06. 2019 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vlatko Čančar se po uspešni sezoni pri ekipi San Pablo Burgos te dni mudi v ZDA. Z ekipo Denver Nuggets, ki ga je na naboru predlani izbrala kot 49. izbor, bo zaigral na poletni ligi, ki se bo med 5. in 15. julijem odvijala v Las Vegasu. Kot je zapisal za spletno stran ekipe iz Denverja, si želi z dobrimi predstavami prepričati trenerje, da si zasluži mesto v ekipi za prihodnjo sezono lige NBA.

Vlatko Čančar, 210 centimetrov visoki krilni igralec, je v letošnji španske lige ACB na tekmo povprečno dosegal 10,2 točki, temu pa dodal še 3,8 skoka in 1,2 asistence. Skavte in trenerje Denverja, ki so njegov razvoj spremljali celotno sezono, je prepričal do te mere, da si ga znova želijo pobliže ogledati. Na lanski poletni ligi se ni preveč naigral, a pustil soliden vtis. Letos želi storiti korak več. Želi si zagotoviti mesto v ekipi, ki se bo od konca oktobra dalje znova borila za najvišja mesta v zahodni konferenci lige NBA.

Čančarju je bil zaupan blog na klubski spletni strani, ki ga bo v prihodnjih tednih redno osveževal. "Veselim se poletne lige v Las Vegasu. Sem del izjemno talentirane ekipe in mislim, da smo skozi treninge že spletli prijateljske vezi. Mislim, da lahko ta ekipa veliko doseže. Moj cilj je, da si izborim mesto pri Nuggetsih za naslednjo sezono. Vem, da se to zdi previsok cilj, a sem pripravljen za to garati," je optimističen Čančar, ki bo z Denverjem igral proti Phoenixu, Orlandu, Bostonu in Golden Stateu

Vlatko Čančar bo znova član ekipe Denverja na poletni ligi.
Vlatko Čančar bo znova član ekipe Denverja na poletni ligi. FOTO: Twitter

Odkar je bil leta 2017 izbran na naboru s strani Denverja, je prejemal besede spodbude s strani obeh Evropejcev pri Denverju, srbskega centra Nikole Jokića in španskega krilnega centra Juancha Hernangomeza. "Dejala sta mi, naj ne obupam. Naj jim pokažem, da si zaslužim mesto v ekipi. Denver sem pozorno spremljal celotno sezono. Ostajal sem buden pozno v noč, samo, da sem lahko gledal njihove tekme. Ekipa je kljub mladosti in nizkim pričakovanjem s strani medijev, je ta ekipa igrala odlično in pripravila presenečenje te sezone. Zmanjkalo jim je zgolj nekaj sreče. Vem, da jim lahko pomagam s svojo kvaliteto," je prepričan mladi Koprčan.

"Po igri mi je najbližji Bojan Bogdanović."

"Želim graditi na dobri sezoni, ki sem jo imel v Španiji. Odrasel sem kot igralec. Raven košarke, ki se igra v Španiji, je izjemno visoka. Po zaključku sezone sem bil imenovan v najboljšo mlado peterico lige, a mislim, da bi moral osvojiti tudi nagrado za najboljšega mladega igralca lige. A je, kar je. Dejstvo, da nisem osvojil te nagrade, mi bo dobra motivacija v prihodnje. Vem, da si večina navijačev Denverja ni ogledala  mojih vrhuncev na Youtubu, a lahko vam povem , da sem po igri podoben Bojanu Bogdanoviću. Ne morem reči, da imam vse kvalitete, ki jih ima on, a sem mu po stilu igre zelo podoben," je svoj prvi zapis na blogu zaključil Čančar. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
29. 06. 2019 17.12
+3
Sori, ampak eni bi se morali kdaj bom spustiti na realna.tla.so pa sanje dovoljene.ce pa si nalijemo cistega vina,pa je.on dalec od materiala za nba.ci bi bil za nba,bi se ebropski klubi tepli zanj.
papa štrumf
29. 06. 2019 12.21
+6
Kaj pa vem,Dragič je biu tud 47 pick a ni biu? Pa potem sčasoma....
padrino 1
29. 06. 2019 08.10
+3
njegov brat Zdenko je boljsi...
slabzadah
29. 06. 2019 07.05
+15
Kaj bo igral v NBA? Kitaro?
Ramloc223
28. 06. 2019 21.36
+17
Absolutno vecji potencial ko samanic!! Privoscim slednjemu mu vse najboljse vendar je no go!!!