Košarka

Čančar uspešno operiran, Denver do nove zmage

Houston, 08. 01. 2022 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
0

Slovenska košarkarska reprezentanta zadnjih tekem za svoji ekipi v severnoameriški ligi NBA nista odigrala. Luka Dončič je zaradi poškodbe desnega gležnja izpustil tekmo v Houstonu, Vlatko Čančar pa je uspešno prestal operacijo in za Denver Nuggets ne bo igral tri mesece. Poškodbo je staknil ravno na ponedeljkovi tekmi proti Dallasu, in sicer zlom desnega stopala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vlatko Čančar se je poškodoval v ponedeljek med tekmo z Dallasom. Predčasno je končal srečanje, moral pa je na operacijo petnice, je sporočila njegova ekipa. Le-to je uspešno prestal, toda dejstvo je, da ga verjetno vsaj tri mesece ne bo na igrišče. "Žal so poškodbe tudi del športa. Operacija je bila uspešna, jutri se začne rehabilitacija," je zapisal ob fotografiji, ki jo je objavil na Instagramu. Kljub njegovi odsotnosti, v zadnjem času je ponovno nizal dobre predstave, pa je njegov Denver premagal Sacramento Kings s 121:111. Ob novi zmagi po sicer dveh porazih se je ponovno izkazal Srb Nikola Jokić. Dvanajst od svojih 33 točk, s tem je bil prvi strelec dvoboja, je dosegel v tretji četrtini, temu je dodal še 10 skokov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas je peti na zahodnem delu lige, Denver pa sedmi. Na čelu tega dela sta tudi najboljši ekipi celotne lige in tokrat prosti Phoenix Suns in Golden State Warriors. Tretji so košarkarji Chicago Bulls, prvouvrščeni na vzhodnem delu so Washington Wizards premagali s 130:122. Za zmagovito domačo zasedbo je Zach LaVine dosegel 27 točk.

Bikom na vzhodnem delu sledijo igralci Brooklyn Nets, ki pa so doma izgubili proti branilcem naslova. Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo je z 31 točkami vodil šest košarkarjev Milwaukee Bucks z dvomestnim številom točk od zmage s 121:109. Pri domači zasedbi sta izstopala Kevin Durant z 29 točkami, devetimi skoki in sedmimi podajami ter James Harden s 16 točkami, devetimi skoki in sedmimi asistencami.

Toronto Raptors so gostili tretjo ekipo zahodnega dela Utah Jazz in proti oslabljenim gostom, ki so bili brez osmih igralcev, zmagali s 122:108. Za peto zmago v nizu Toronta, ki je nadoknadil 17 točk zaostanka, je svoj prvi trojni dvojček zabeležil Fred VanVleet s 37 točkami ter po 10 skoki in podajami. Ekipa iz Salt Lake Cityja je klonila tretjič v nizu.

Četrtič zaporedoma pa so zmagali Los Angeles Lakers, Atlanto Hawks so nadigrali s 134:118, ko je LeBron James 23 od svojih 32 točk nanizal v drugem polčasu. Temu je dodal še devet podaj in osem skokov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

* Izidi:

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs                              119:100

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks                                          109:121

Toronto Raptors - Utah Jazz                                                      122:108

Chicago Bulls - Washington Wizards                                      130:122

Houston Rockets - Dallas Mavericks                                      106:130

(Luka Dončić zaradi poškodbe ni igral za Dallas)

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves      105:135

Denver Nuggets - Sacramento Kings                                      121:111

(Vlatka Čančarja po operaciji ne bo tri mesece v ekipi Denverja)

Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks                                        134:118

Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers                       101:114

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.