Košarka

Čančar z Denverjem do zmage v norem Houstonu

Houston, 02. 01. 2022 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
1

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar se je ponoči v severnoameriški košarkarski ligi NBA veselil zmage z Denverjem na gostovanju v Houstonu s 124:111. Čančar je na tekmi dosegel 11 točk, v statistiki pa zabeležil še skok, podajo in blokado. Tekmo je najbolj zaznamoval prepir Houstonovega asistenta trenerja in Kevina Porterja Jr., ki je dvorano med polčasom v jezi zapustil.

S 24 točkami je bil v dresu Denverja najbolj razpoložen Srb Nikola Jokić, ki je temu v zgolj 25 minutah igre dodal 11 skokov, Argentinec Facundo Campazzo pa je ob 22 točkah, s čimer je dosegel rekord kariere, sotekmovalcem postregel še 12 podaj. Za Houston je kar 29 točk dosegel novinec Jalen Green.

Tekma je obetala drugačen razplet, saj je ekipa iz Houstona povedla s 15:4, a že na koncu prvega dela se je Denver približal na točko. V prvem napadu druge četrtine je prav Čančar ekipi iz Kolorada zagotovil prvo vodstvo, ki je nato hitro naraslo na 55:40 in kasneje preseglo 20 točk. Najkasneje pri izidu 93:65 v tretjem delu je bil zmagovalec znan in Houston ostaja prikovan na zadnjem mestu konference.

"Danes smo videli veliko. Campazzo je poveljeval celi ekipi. Bil je neverjeten. Želim si, da bi lahko igral vseh 48 minut, če povem po pravici," je po tekmi povedal pomožni trener Denverja Popeye Jones, ki je nadomeščal pandemično odsotne sostrokovnjake na klopi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vroč prepir med polčasom

21-letni organizator igre v moštvu iz Texasa Kevin Porter Jr. se je med polčasom s pomočnikom trenerja Johnom Lucasom tako hudo sporekel, da je po poročanju ameriških medijev v slačilnici vrgel objekt, nato pa v jezi zapustil dvorano. V drugem polčasu seveda ni zaigral, enaka usoda pa je doletela tudi njegovega soigralca Christiana Wooda, ki je tekmo začel na klopi, čeprav je najboljši strelec Houstona letos. To je bila kazen, ki mu jo je trener Stephen Silas namenil zaradi disciplinskih prekrškov pred tekmo, očitno pa je Wood sodeloval tudi v prepiru med polčasom, saj je ostal pri zgolj enem skoku in podaji v osmih minutah.

"Imeli smo živahno debato. Od moštva zahtevam, da bo igralo trdo, s trudom (v prvem polčasu op. a.) nisem bil zadovoljen," je dogodke v domači slačilnici opisal trener Houstona Silas. Kakšne bodo posledice za mladi par, še ni znano. To je bil sedmi zaporedni poraz Rocketsov, ki z zgolj desetimi zmagami in kar 27 porazi zasedajo zadnje mesto na zahodni konferenci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Golden State nadaljuje pohod

Denver je po 18. zmagi v sezoni na petem mestu v zahodni konferenci, kjer prepričljivo vodijo Golden State Warriorsi, najboljša ekipa tudi v ligi. Tokrat je Golden State v gosteh premagal na debiju večera premagal Utah s 123:116 in ima zdaj zmago več od Phoenixa. Utah je prekinil serijo šestih zaporednih zmag.

Kar 28 točk je za zmagovalce dosegel Stephen Curry, 25 Andrew Wiggins. Bojan Bogdanović, Donovan Mitchell, Jordan Clarkson in Rudy Gobert pa so dosegli po 20 točk za poražence. Zadnji je točkam dodal še neverjetnih 19 skokov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

DeRozan nadaljuje vrhunsko sezono

Na vzhodu je po novem v vodstvu Chicago, ki se je s košem DeMarja DeRozana ob pisku sirene veselil zmage v Washingtonu s 120:119. DeMar DeRozan je na enak način tekmo odločil že dan pred tem v Indianapolisu, skupaj pa je danes dosegel 28 točk. Zach LaVine jih je dodal 35, Nikola Vučević pa 22 točk in 12 skokov. Pri Washingtonu je z 29 točkami in 12 skoki izstopal Kyle Kuzma, Bradley Beal je dodal 27 in 17 skokov. "Ne vem, ali vse to le sanjam, ali je vse to res," je po novem srečnem metu po tekmi dejal DeRozan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Chicago, ki je dosegel sedmo zaporedno zmago, je do vodilne pozicije v konferenci prišel tudi s pomočjo covidno močno oslabljenih L. A. Clippersov , ki so Brooklyn Netse premagali s 120:116 in zdaj za zmago zaostajajo za biki. Tudi superzvezdnika James Harden (34 točk) in Kevin Durant (28) z učinkovito igro nista mogla preprečiti poraza Brooklyna.

Že šesto zaporedno zmago je dosegel Milwaukee, ki je s 136:114 ugnal New Orleans. Pri branilcih naslova je še enkrat več izstopal Grk Giannis Antetokounmpo s prvim trojnim dvojčkom v koledarskem letu – 35 točkami, 16 skoki in 10 podajami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neprijetno presenečenje pa je doživel San Antonio, ki je po podaljšku s 116:117 izgubil z zadnjeuvrščenim Detroitom. Tekmo je s trojko dve sekundi pred koncem odločil Saddiq Bey in Detroitu zagotovil šesto zmago na 34. tekmi sezone. Šest dni pred tem je San Antonio isto ekipo premagal kar s 144:109. V dresu Teksačanov je vnovič izstopal tudi Avstrijec Jakob Pöltl z dvojnim dvojčkom 15 točk in 12 skokov, Bryn Forbes je dosegel 27 točk. Denver po prostem dnevu čaka obračun z Dallasom in Luko Dončićem. Že danes pa bo Dončić z Dallasom gostoval v Oklahoma Cityju.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ATILA
02. 01. 2022 14.22
-3
Cancar je lolek, on ne vidi žoge pred sabo...