Košarka

Čančar z Denverjem v polfinalu zahoda, Booker prvake poslal domov

Portland, 04. 06. 2021 07.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
4

Košarkarji Denverja so v ligi NBA v gosteh ugnali Portland s 126:115 in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah uvrstili v konferenčni polfinale. Slovenski košarkar Vlatko Čančar tokrat v dresu zmagovalcev ni dobil priložnosti za igro. Na drugi tekmi v noči na petek so Phoenix Sunsi ugnali aktualne prvake iz Los Angelesa (113:100). Lakerse, ki se po lanskem naslovu letos poslavljajo že v prvem krogu, je domov poslal Devin Booker s 47 točkami.

Statistika Nikole Jokića na šesti tekmi proti Portlandu.
Statistika Nikole Jokića na šesti tekmi proti Portlandu. FOTO: Sofascore.com

Portland je v tretji četrtini vodil že za 14 točk, v zadnjem delu s 106:102, zadnjih osem minut pa je po zaslugi Nikole Jokića in Monteja Morrisa pripadlo gostom. Ti so z delnim izidom 17:2 prišli do visoke prednosti, ki je niso več izpustili iz rok. Pri Denverju je izjemni srbski center dosegel kar 36 točk in osem skokov, Morris 22 točk in 9 podaj, Michael Porter mlajši pa je k zmagi prispeval 26 točk. Pri Portlandu je z 28 točkami in kar 13 podajami izstopal Damian Lillard.

"Enostavno gremo na parket in se borimo. Nikoli se ne predamo, tega ni v našem besednjaku," je o preobratu na tekmi povedal Nikola Jokić, glavni režiser zmage ekipe iz Kolorada, ki se je morala "boriti" tudi proti glasnim domačim navijačem. Denver se je tako še tretjo sezono zapovrstjo uvrstil v konferenčni polfinale. 

"Ključno je bilo, da smo ostali skupaj, tudi ko nam ni šlo in je bil Portland v delnem nizu. Kot skupina smo pokazali, da nikoli ne odnehamo, da ne bežimo od izziva. Prepoznamo ga in se z njim spopademo. Vedno najdemo način, da gremo naprej," pa je bil po zmagi svojih varovancev zadovoljen glavni trener Denverja Michael Malone

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sunsi prvič po 11 letih dobili serijo končnice 
Prvi zvezdnik sonc iz Arizone Devin Booker je s 47 točkami, 22 jih je dosegel v prvi četrtini, popeljal svoje moštvo do četrte zmage na šesti tekmi serije z Los Angeles Lakersi. Jezerniki, za katerimi je skromen redni del sezone, a je večina kljub temu pričakovala, da se bodo v izločilnih bojih prebudili, se tako po lanskem naslovu prvaka letos poslavljajo že v prvem krogu. Phoenix pa je prvič po letu 2010 napredoval iz prvega kroga, Lebron James pa je sploh prvič v svoji 18-letni karieri izpadel na tej stopnički. 

Poleg Bookerja se je izkazal izkušeni veteran Jae Crowder z 18 točkami, organizator igre Chris Paul jih je dodal osem, ob tem pa imel kar 12 asistenc. Po prvi četrtini je bil izid 36:14, ko je že bilo bolj ali manj jasno, kdo bo zmagovalec. Drugi zvezdnik Lakersov Anthony Davis se še vedno ubada s poškodbami in je tako odigral le dobrih pet minut, v drugem delu pa ga na parketu nismo več videli. 

James je pri poražencih vpisal 29 točk, devet skokov in sedem podaj. Dennis Schröder je vpisal 20 točk, eno manj pa je dodal Kentavious Caldwell-Pope.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komendator
04. 06. 2021 11.08
+2
Že lani se mi je zdelo, da je Lakerse bolj pomemben Davis kot Lebron. Očitno sem imel prav....
Definbahija
04. 06. 2021 11.05
+2
Booker, plačam ti pir ko se vidiva. Sam da si poslala "Lakerse" domov
mici1234
04. 06. 2021 10.07
+2
Koncno en k razume pa še to da pr 38 letih tko šola tele mulce se mi zdi res nerealno in tut za prejsno sezono so mel pa drugi vec tezav s poskodbami za razliko od lakersov in so zto loh osvojul prstan
madridista07
04. 06. 2021 09.49
+3
daviesa je poskodba prevec omejila. lebron pa vsega ni mogel sam. so pa sunsi vrhunski. sploh boker. ovi je nor. ...