Košarka

Čančarju grozi daljša odsotnost

Denver, 05. 01. 2022 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenskemu košarkarju Vlatku Čančarju zaradi poškodbe, ki jo je staknil na ponedeljkovi tekmi njegovega moštva Denver Nuggets z Dallas Mavericksi, grozi daljša odsotnost z igrišč v severnoameriški ligi NBA. Čančar je utrpel zlom stopala, čas okrevanja pa je za zdaj nejasen, poročanje novinarja Harrisona Winda povzema specializirana stran Rotowire.

Po poročanju Winda, novinarja športnega portala TheDNVR.com iz Denverja, ki od blizu spremlja moštva iz tega ameriškega mesta, še potekajo posveti o najboljšem načinu zdravljenja poškodbe Vlatka Čančarja. Štirindvajsetletni Primorec naj ne bi takoj šel pod nož, je pa ta možnost še v igri.

Čančar bo za zdaj bolniško odsoten za nedoločen čas, še poroča Wind. Slovenski reprezentant se je poškodoval ob koncu tretje četrtine ponedeljkove tekme. Zdravniško osebje Denverja mu je moralo pomagati do slačilnice, saj ni mogel stopiti na poškodovano nogo. Sprva je sicer kazalo, da gre za poškodbo gležnja.

Vlatko Čančar je devetim točkam, štirim skokom in štirim podajam dodal tudi eno blokado
Vlatko Čančar je devetim točkam, štirim skokom in štirim podajam dodal tudi eno blokado FOTO: AP

Čančar je v zadnjem mesecu znova opozoril nase v moštvu Denverja, potem ko ga je poškodba kolka ustavila na začetku sezone v ligi NBA. Na zadnjih sedmih tekmah si je zagotovil vidno vlogo s klopi, saj je vselej dobil več kot deset minut za dokazovanje, še izpostavlja Rotowire. Denver naslednjo tekmo igra v noči na četrtek, ko se bo pomeril z Utahom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mužik
05. 01. 2022 12.29
-1
.........in kaj zdaj ??.............
Nikdar več
05. 01. 2022 10.03
Kakih 6 tednov plus rehabilitacija atrofije.