Košarka

Dve točki Čančarja ob porazu Denverja v Bostonu

Boston, 17. 02. 2021 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenski košarkar Vlatko Čančar je v severnoameriški ligi NBA pri Denver Nuggets znova dobil nekaj minut za dokazovanje. Ob porazu Denverja z 99:112 na gostovanju pri Boston Celtics je v skoraj šestih minutah igre dosegel dve točki, dva skoka in podajo. Prvaki iz Los Angelesa so v pretekli noči medtem zabeležili 22. zmago sezone.

Nikola Jokić
Nikola Jokić FOTO: AP

Denver je bil na gostovanju v Bostonu v podrejenem položaju večji del tekme. Domačini so v drugi četrtini prišli do vodstva 15 točk, v tretji so sicer gostom dovolili znižati izid in v enem trenutku celo izenačiti, a so zatem znova ustvarili varno razliko, ki so jo obdržali do konca tekme. Vlatko Čančar je svojo priložnost dobil ob začetku druge četrtine. Točki je dosegel ob prodoru na koš, v času na parketu pa je tudi dvakrat izgubil žogo in jo enkrat uspešno ukradel nasprotnikom. Pri Denverju je sicer blestel srbski center Nikola Jokić, ki je dosegel 43 točk, kar pa ni bilo dovolj za zmago. Domačini so z izjemno uravnoteženim napadom nadzirali potek srečanja. Prvi strelec zeleno-belih je bil Jaylen Brown s 27 točkami.

Na preostalih tekmah večera je odmeval velik preobrat Brooklyn Nets na gostovanju pri Phoenix Suns. Drugo moštvo vzhodne konference je nadoknadilo zaostanek 21 točk ob polčasu za zmago s 128:124, prvo ime mrežic pa je z 38 točkami bil James Harden. "Nismo imeli več kaj izgubiti ... izkoristili smo dobro igro v obrambi, v napadu pa je Harden dosegel nekaj ključnih košev," je po zmagi dejal trener Brooklyna Steve Nash. Harden je dodal 11 podaj za Netse, ki so kljub odsotnosti zvezdnikov Kevina Duranta in Kyrieja Irvinga zaradi poškodb prišli do četrte zaporedne zmage.

Zmago so v pretekli noči zabeležili tudi Los Angeles Lakers, potem ko so prvaki konec preteklega tedna za nekaj časa ostali brez Anthonyja Davisa. Drugi del superzvezdniškega tandema z LeBronom Jamesom bo zaradi poškodbe Ahilove tetive moral počivati dva do tri tedne. Na gostovanju pri Minnesoti Timberwolves je glavno vlogo pri zmagi odigral prav James s 30 točkami in 13 skoki. V napadu je pomembno prispeval tudi nemški organizator igre Denis Schröder s 24 točkami. Prvi strelec Minnesote je bil Anthony Edwards z 28 točkami.

Za jezernike je to 22. zmaga v tej sezoni, ob sedmih porazih pa trenutno zaostajajo le za vodilnim moštvom lige Utah Jazz, ki so pri izkupičku 23:5.

Damian Lillard
Damian Lillard FOTO: AP

Novo zvezdniško predstavo pa je v preteklem večeru pripravil organizator igre Portland Trailblazers Damian Lillard, ki je dosegel 31 točk pri zmagi svojega moštva s 115:104 proti Oklahoma City Thunder. Lillard je v zaključku tekme v štirih napadih zadel tri mete za tri točke in s tem Portlandu zagotovil zmago, potem ko je ta pred tem zapravil vodstvo 24 točk iz tretje četrtine. Portland se je s peto zaporedno zmago in izkupičkom 17:10 dvignil na četrto mesto na Zahodu. Denver je s 15:12 na sedmem mestu, Dallas Luke Dončića pa s 13:15 na 10. Dallas bi sicer moral igrati v noči s srede na četrtek, a je bila tekma z Detroitom zaradi izrednih vremenskih razmer (izjemnega mraza) prestavljena za nedoločen čas. Dončić naj bi tako naslednjič stopil na parket v noči s petka na soboto, ko bi Dallas moral gostovati pri Houston Rockets.

Medtem slovenski organizator igre Goran Dragić pri Miami Heat še vedno okreva po zvinu gležnja. Doslej je izpustil pet tekem, ne bo pa ga niti na tekmi v noči s srede na četrtek, ko bo Miami gostoval pri Golden State Warriors.

Izidi:
Boston Celtics – Denver Nuggets                                   112:99
(Vlatko Čančar 2 točki, 2 skoka in podaja v 6 minutah za Denver)

Memphis Grizzlies – New Orleans Pelicans               113:144

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors                            113:124

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers      104:112

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers   104:115

Phoenix Suns – Brooklyn Nets                                        124:128

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.