Košarka

Carter bi odigral še eno sezono, s katero bi postavil nov rekord lige NBA

Atlanta, 08. 03. 2019 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dvainštiridesetletni Vince Carter je spet dejal, da bi rad vsaj še eno leto igral košarko v ligi NBA. Če bo našel nov klub, bo zanj to dvaindvajseta sezona v ligi NBA, s čimer bo postal igralec z najdaljšim stažem v tem tekmovanju.

Carter pozdravlja soigralce med letošnjo tekmo rednega dela sezone z Minnesoto Timberwolvesi.
Carter pozdravlja soigralce med letošnjo tekmo rednega dela sezone z Minnesoto Timberwolvesi. FOTO: AP

Vince Carter, ki je trenutno član Atlanta Hawksov in v povprečju v šestnajstih minutah na parketu dosega dobrih sedem točk na tekmo, si letos rekord z enaindvajsetimi zaporednimi sezonami deli z Dirkom Nowitzkim, Robertom Parishem, Kevinom Willisom in Kevinom Garnettom, poroča STA.

"Mislim, da bi lahko povlekel še eno sezono", je v pogovoru za ESPN dejal Carter in dodal: "Na koncu sezone se vedno pogledam od glave do pet, da vidim, kako se počutim. Spodbujajo me številni klici klubov, ki se zanimajo za moje usluge."

Carter je doslej služboval v osmih klubih, najdlje pri Toronto Raptorsih (1998-2005) in New Jersey Netsih (2005-2009).

42-letni Carter je v ligi NBA zaslovel z zabijanji in natančnimi meti z razdalje, v spodnjem videoposnetku je Američan izbral svoja najboljša zabijanja:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
08. 03. 2019 14.40
+4
po njegovem sovu na all staru, sem nehal gledati tekmovanj v zabijanju, ker je enostavno postavil previsoke standarde. definitivno najbolj atraktiven igralec vseh casov! nepozabno zabijanje na tekmi proti Francozom, ko je kar med samo igro preskocil centra Frederica Weisa in zabil!