Košarka

Še teden dni priprav do Eurobasketa

Zreče, 05. 06. 2021 13.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska članska reprezentanca je danes zapustila Zreče in se preselila v Ljubljano, kjer se bo pripravljala vse do 13. junija, ko bo odpotovala na svoj tretji zaporedni EuroBasket. Slovenke bodo v zadnjem ciklu priprav v ponedeljek in torek odigrale še zadnji dve pripravljalni tekmi na domačih tleh.

Damir Grgić
Damir Grgić FOTO: Fiba

Slovenske košarkarice le še dober teden loči od odhoda na evropsko prvenstvo v Strasbourg. Varovanke Damirja Grgića so zapustile Zreče in se preselile v Ljubljano, kjer bodo trenirale vse do 13. junija. Slovenke v ponedeljek in torek čakata še dva obračuna s Poljsko. V ponedeljek se bosta ekipi pred gledalci pomerile na Kodeljevem.  V torek se bosta ekipi pomerili še za zaprtimi vrati. Slovenke so se s Poljakinjami že pomerile 28. maja, ko so na turnirju na Slovaškem zmagale s 86:67. Ekipi sta do zdaj odigrali osem medsebojnih obračunov, Slovenke pa so bile uspešne trikrat, in sicer so dobile vse tri zadnje medsebojne tekme. "V zadnjem tednu smo veliko delali na naši obrambi. Koncentracija je na pravi ravni, mislim, da tudi v napadu kažemo dobro igro. Bomo videli, kaj bosta prinesli še ti dve tekmi s Poljsko, tako kot vedno pa bomo tudi tokrat dale vse od sebe. Zagotovo bo lepo in lažje igrati pred domačimi navijači," je za uradno spletno stran KZS dejala Lea Debeljak. 

Ekipi se bosta nato v torek pomerili še za zaprtimi vrati. Slovenke bodo sicer pred začetkom Eurobasketa 14. junija odigrale še pripravljalno tekmo v Strasborugu proti Franciji, 17. junija pa bodo odigrale prvo tekmo na Eurobasketu proti Turčiji.

Navijači na tribunah!

Skladno z veljavnimi odloki, se gledalci tekme lahko udeležijo le, če imajo negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur oziroma če izpolnjujejo t. i. PCT-pogoje. Obvezno je tudi upoštevanje ukrepov in navodila organizatorja v povezavi z zajezitvijo širjenja koronavirusa, prav tako je ves čas obvezno nošenje zaščitnih mask. Gledalci morajo, kot piše na uradni spletni strani KZS, vzdrževati najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Za gledalce, ki še niso dopolnili 15 let in se tekmovanj udeležujejo z ožjimi družinski člani ali skrbniki, ni potrebno izpolnjevanje pogoja PCT. V primeru samostojnega prihoda na tekmo pa morajo izpolnjevati tudi ta pogoj.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.