Košarka

'Če boš vso tekmo igral enako, te bo Luka raztrgal'

Dallas , 21. 12. 2023 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles Clippersi so v Dallasu potrdili naziv trenutno najbolj vročega moštva lige NBA in prišli do devete zaporedne zmage. Na drugi strani so Mavericksi doživeli tretji poraz na zadnjih štirih tekmah, ob katerem se je končal impresiven niz Luke Dončića. Trener gostov Tyronn Lue je po tekmi dejal, da je bila ključ do zmage prav obramba nad slovenskim zvezdnikom.

Tyronn Lue je bil zadovoljen s tem, kako so njegovi košarkarji zaustavili Luko Dončića.
Tyronn Lue je bil zadovoljen s tem, kako so njegovi košarkarji zaustavili Luko Dončića. FOTO: AP

Rekordnega niza Luke Dončića, ki je na 11 zaporednih tekmah dosegel vsaj 30 točk, je bilo konec proti trdni obrambi Clippersov, ki se ji je uspelo odlično prilagoditi v drugem polčasu. Potem ko je v prvem slovenski as dosegel kar 21 točk, jih je v drugem dodal le sedem. 

V tem delu je Dallasu sicer uspelo ujeti Clipperse, ki so sredi druge četrtine vodili že za 21 točk, na koncu pa so gostje srečanje sebi v prid prevesili z delnim izidom 9:0, ko je bil nezaustavljiv Kawhi Leonard – s 30 točkami prvi strelec tekme. 

Če je Jason Kidd po tekmi poudaril, da je zmagovalca odločil prav prvi zvezdnik Clippersov, za katerega Dallas v zadnji četrtini preprosto ni imel pravega odgovora, je Tyronn Lue na drugi strani opozoril na igro v obrambi. 

Predvsem nad Luko Dončićem, ki so ga Clippersi pogosto tudi podvajali. "Ko igraš proti tako izjemnemu košarkarju, ne smeš vsake posesti igrati isto. Moraš spreminjati svoj pristop. Če boš vso tekmo igral enako, te bo Luka raztrgal," je povedal Lue. 

Da je bil trener šampionskega Clevelanda iz leta 2016 tako zadovoljen, ne preseneča. Nobena skrivnost ni, da so Clippersi najljubša stranka Dallasovega superzvezdnika. Proti nobeni ekipi namreč ni zbral več tekem z vsaj 40 točkami (5). Če pa upoštevamo še končnico, je Dončić Clippersom že desetkrat nasul vsaj 40 točk. 

Statistika Luke Dončića proti LA Clippersom
Statistika Luke Dončića proti LA Clippersom FOTO: Sofascore.com

Nizka peterka manjša zmaga za Dallas

Čeprav je Dallas izgubil še drugič zapored in tretjič na zadnjih štirih tekmah, Kidd ni bil pretirano razočaran. Tokrat ni mogel računati na drugega zvezdnika moštva Kyrieja Irvinga, prvo izbiro pod obročem Dericka Livelyja II., manjkala pa sta tudi Maxi Kleber in Josh Green

Prav zaradi pomanjkanja visokih košarkarjev je trener domačih v drugem polčasu poskusil z nizko peterko, v kateri je bil najvišji prav Dončić. "Nikomur se ne bomo smilili, ker smo tako načeti, a znova smo prišli do položaja, v katerem bi lahko zmagali. Na koncu nam je preprosto nekaj zmanjkalo," je povedal Kidd, ki je v porazu videl tudi manjšo zmago.

"Igrali smo z nizko peterko (small ball, op. a.) in uspelo nam je spreobrniti srečanje. Prisilili smo jih, da so se morali prilagoditi in tudi sami z igrišča vzeti svoje visoke košarkarje. To je zagotovo manjša zmaga. Naslednji korak je, da bomo s takšno peterko poskušali igrati več časa in videti, ali smo lahko še učinkovitejši." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Konan
21. 12. 2023 17.40
-5
Kaka statistika kao najboljšega hahaha
nestabilen
21. 12. 2023 13.24
-6
Tekma za pozabt.
Podlesničar
21. 12. 2023 12.43
-12
Sploh ko meče trojke 2/11, strah in trepet vsake obrambe 😂 Bo moral nardit step forward, da bo kaj zadel..
Ivar The Boneless
21. 12. 2023 12.47
+6
A ti sploh pogledaš statistiko? Tko celoletno? Meče trojke čez 40%...
Wolfman
21. 12. 2023 12.25
+7
Lukca pa sprovociraš na začetku tekme in tekmo imaš skoraj dobljeno.
Mali medo
21. 12. 2023 12.19
+1
iz 40 metov 11 košen, e tko ne moreš znagati.
Maxx365
22. 12. 2023 08.48
+2
Ko boš iz malega zrasel v velikega meda boš tudi statistiko znal pravilno prebrat. Luka je imel namreč skupen met iz igre 9/25, v to pa so že všteti tudi meti za tri. Čudno da nisi še proste mete zraven prištel.