Košarka

Čebašek: Poljaki so precej bolj kompletna ekipa kot Angola

Kaunas, 01. 07. 2021 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
5

Slovensko košarkarsko reprezentanco kmalu čaka nova tekma v Kaunasu, varovancem selektorja Aleksandra Sekulića bo nasproti stala poljska izbrana vrsta, ki bi morala biti precej večji zalogaj kot Angola na prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja za olimpijsko vozovnico. Na to opozarjajo tudi v slovenskem taboru. Prenos tekme bo na Kanalu A in VOYO danes ob 15.10.

Več videovsebin
  • Jakob Čebašek pred tekmo s Poljaki
    00:27
    Jakob Čebašek pred tekmo s Poljaki
  • Gregor Hrovat pred tekmo s Poljsko
    00:34
    Gregor Hrovat pred tekmo s Poljsko

"Priprav na Poljake ni bilo veliko. Že pred tekmo z Angolo smo malo govorili o Poljakih. Paziti moramo na njihove zunanje igralce. So bolj kompletna ekipa kot Angola, tako da bomo morali biti maksimalno zavzeti,"  je povedal Jakob Čebašek, ki se je na sredini tekmi z Angolo izkazal z desetimi točkami. Kar osem košarkarjev je doseglo dvomestno število točk, kar kaže na dolgo klop slovenske reprezentance. In prav to naj bi bila ena od prednosti slovenske reprezentance. "Imamo dolgo klop, vsak lahko zadene z razdalje, tako da smo lahko nevarni z vseh položajev," je poudaril Čebašek. 

Slovenci so že uvrščeni v sobotni polfinale, ne glede na razplet tekme s Poljsko.

"Vemo, od kod preži njihova nevarnost in to je bil glavni poudarek današnjega treninga," je naši novinarki Sanji Modrić v Kaunasu povedal Gregor Hrovat. "Imajo tri glavne igralce: naturaliziranega (A. J.-ja) Slaughterja, (Mateusza) Ponitko in center. To so njihovi trije igralci, ampak celotna ekipa je močna in morali bomo biti stoodstotni. Mi gremo na polno, komaj čakamo, da se tekma začne in da pokažemo, česa smo sposobni,"  je še dodal Hrovat, ki se je tako kot Čebašek na prvi tekmi z Angolo zaustavil pri 10 točkah. 

Druga tekma na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Kaunusu.
Druga tekma na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Kaunusu. FOTO: 24ur.com

Slovenija je na prvi tekmi z lepo kolektivno predstavo in porazdeljeno minutažo med igralci zlahka odpravila Angolo. Na koncu je na semaforju dvorane Žalgirio v Kaunasu pisalo +50 v korist slovenske reprezentance. Sekulićeva četa je namreč slavila kar s 118:68. Slovenci so na stavnicah v vlogi izrazitega favorita tudi danes. Če jim bo uspelo to tudi upravičiti, si lahko ogledate na Kanalu A in VOYO ob 15.10. 

Kvalifikacijski turnir za OI, Kaunas, ob 15.30 (prenos na Kanalu A in VOYO):

Slovenija - Poljska 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BitterTruth
01. 07. 2021 14.48
+1
dimec je ogromna luknja v napadu in obrambi, ce bo pokal.taksne kot proti angoli je bolje da damo nakljucnega mladinca namesto njega
arctic
01. 07. 2021 15.08
+0
Andrej999
01. 07. 2021 14.22
+1
Dimca naj se enkrat za vselej vrže iz repretentance. Jurij Macura je stokrat boljši.
Mother Russia
01. 07. 2021 14.42
-1
Cervantes Saavedra
01. 07. 2021 15.05
+1
za Radenko: Lahko vprašanje zate. Kateri košarkar iz nekdanje Jugoslavije je kot prvi proglašen za najboljšega igralca svetovnega prvenstva v košarki? Ni nujno, da navržeš, katere narodnosti je.