Košarka

​​​Cedevita Olimpija še naprej neporažena v regionalni ligi, v Stožicah 'padel' Partizan

Ljubljana, 26. 10. 2019 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tekmi 4. kroga lige Aba premagali Partizan s 85:69. S 15 točkami sta bila prva strelca domačih Codi Miller-McIntyre in Marko Simonović, eno manj je zadel Andrija Stipanović, prek 10 točk sta vknjižila še Maik Zirbes (13) in Jaka Blažič (11). Zmaji ostajajo neporaženi v regionalni ligi. Do nove zmage so prišli tudi aktualni slovenski prvaki iz Kopra.

Slaven Rimac
Slaven Rimac FOTO: Miro Majcen

V Areno Stožice je prišel beograjski Partizan, ki ima po štirih krogih evropskega pokala obraten izkupiček zmag in porazov, kot zmaji: štiri zmage brez poraza kot edini v ligi. Izbranci Slavena Rimca pa so v regionalni ligi Aba dvoboj z Beograjčani začeli s tremi zmagami po treh tekmah, Partizan pa je imel dve. In pri teh je ostal, Olimpija pa je prav tako ostala neporažena. Večji del tekme je bila v prednosti Olimpija, nekajkrat pa so povedli tudi gostje, saj je bila razlika, vse do same končnice, ves čas majhna. Tri točke prednosti za gostitelje je bilo po prvi četrtini, štiri po drugi in zgolj ena pred zadnjim delom igre. Na začetku druge minute četrte četrtine je Marko Simonović po košu izza črte prednost povišal na štiri točke, z novo trojko pa v 35. minuti na šest (71:65). Sledila sta dva uspešna zaporedna napada, ki sta ga zaključila Codi Miller-McIntyre in Maik Zirbes z zabijanjem za deset točk prednosti Olimpije (75:65). Po ukradeni žogi Eda Murića je Miller-McIntyre povišal razliko na 77:65. Zirbes je nato zaključil dva napada domačih, ki so sredi predzadnje minute povedli za 15 točk (83:68) in dvoboj je bil odločen.

Edo Murić
Edo Murić FOTO: Miro Majcen
S 15 točkami sta bila prva strelca domačih Miller-McIntyre in Simonović, eno manj je zadel Andrija Stipanović, prek 10 točk sta vknjižila še Zirbes (13) in Jaka Blažič (11). Na drugi strani je dvomestno število točk zmogla le trojica na čelu z Nemanjo Gordićem (13).

Koprčani visoko ugnali Črnogorce
Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Kopra Primorske so pred domačimi gledalci zabeležili tretjo zaporedno zmago v ligi Aba. Zadnja "žrtev" izbrance Jurice Golemca so bili igralci Mornarja, za katere v tej sezoni igra nekdanji slovenski reprezentant Mirza Begić. Primorci so tekmo začeli izvrstno, saj so hitro povedli s 14:4. Vendar prednost tudi zapravili, saj so v deveti minuti vodili le še za dve točki, 30 sekund pred koncem prve četrtine pa je bilo 26:26. Dobro igro so igralci za Bara v Črni Gori prenesli tudi v drugih 10 minut. Ko so povedli z 31:26, je koprska klop vzela minuto odmora, ki je ni posebej prebudil, saj je hitro vzela še drugo pri zaostanku 28:38. Nato so Primorci zaigrali bolje in se približali tekmecem, dobro minuto pred koncem polčasa povedli s 44:43, a na veliki odmor šli z zaostankom 47:46. Po slabih dveh minutah igre v drugem polčasu so Koprčani po košu Alena Hodžića spet povedli, nato pa počasi zagospodarili na parketu. Do konca tretje četrtine so si priigrali deset točk zaloge (74:64). To so do sredine zadnje četrtine povečali na 15 točk, Mornar ni več našel načina, kako zmanjšati zaostanek in koprska Bonifika je lahko začela slaviti nov uspeh. Prvi strelec tekme je bil Lance Harris, ameriški košarkar Kopra je dal 22 točk.

Novomeščani brez možnosti v Podgorici
Košarkarji Krke bo imeli na gostovanja v Podgorici še naprej slabe spomine, saj so tam prvič in zadnjič zmagali leta 2002, nato pa enajstkrat po vrsti izgubili. Krkaši, ki so prišli na gostovanje k Budućnosti na krilih dveh zaporednih zmag, so se dobro lotili zanje težkega izziva. Sredi prve četrtine so še vodili, nato pa se znašli v zaostanku, ki ga niso znali izničiti. Po prvih desetih minutah so še bili v igri, saj so zaostajali s 15:18, na začetku druge četrtine so izenačili na 20:20, zatem pa popustili in se znašli v velikih težavah. Na veliki odmor so šli z zaostankom 16 točk, še nekoliko višji je bil po 30 minutah igre (61:41). Budućnost je imela tudi v zadnjih 10 minutah tekme vse vajeti v svojih rokah in sredi zadnje četrtine je že bilo jasno, da bosta dve točki ostali v Podgorici.

Izidi:
Cedevita Olimpija
- Partizan 85:69 (24:21, 43:39, 58:57)
Koper Primorska - Mornar 101:83 (26:26, 46:47, 74:64)
Budućnost - Krka 80:60 (18:15, 41:25, 61:41)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.