Košarka

Olimpija na pragu raja, a je plejada Virtusovih zvezdnikov ostala neporažena

Ljubljana, 02. 03. 2021 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petem krogu drugega dela Eurocupa doma morali priznati premoč še neporaženemu Virtusu iz Bologne. Po podaljšku je bilo 98:108. Zmaji so tako zapravili prvo zaključno žogo za napredovanje med osem najboljših, o katerem bo najverjetneje v zadnjem krogu odločal obračun z Bodućnostjo.

Najboljši strelci Olimpije proti Virtusu
Najboljši strelci Olimpije proti Virtusu FOTO: Sofascore.com

Košarkarji Cedevite Olimpije so tudi na drugi tekmi proti zvezdniški zasedbi iz Bologne ostali praznih rok. Po porazu v prvem krogu s 76:90 so v Stožicah šele po dodatnih petih minutah položili orožje pred Milošem Teodosićem, Marcom Belinellijem in kolegi, ki so si zagotovili prvo mesto v skupini G. Vseeno pa bi se lahko Ljubljančani, ki imajo tri zmage in dva poraza, po petem krogu že uvrstili v četrtfinale, če bo francoski Bourg doma premagal Budućnost. Tekma bo na sporedu v sredo.

Strateg domačih Jurica Golemac je moral že po polovici prve četrtine vzeti prvo minuto odmora, ko so Italijani s tremi trojkami prišli do šestih točk prednosti. Vendarle so Ljubljančani ustavili nalet, prvih deset minut pa zaključili z minimalnim zaostankom.

Italijani so v drugi četrtini strnili obrambo, domači pa so do prvih točk prišli šele po petih minutah in pol, ko je na semaforju pisalo 35:23 v korist Virtusa. Nato pa preobrat. Po dveh trojkah Eda Murića in treh uspešnih protinapadih so Ljubljančani povsem priključili, izid polčasa pa je s trojko postavil Jaka Blažič (40:39).

Edo Murić in Miloš Teodosić na tekmi Cedevita Olimpija – Virtus Bologna
Edo Murić in Miloš Teodosić na tekmi Cedevita Olimpija – Virtus Bologna FOTO: Cedevita Olimpija

Tretja četrtina je bila vse do zadnjih dveh minut izenačena, nato pa je slovenska zasedba pred začetkom zadnjega dela prišla do najvišje prednosti na tekmi po zadetih prostih metih Jarroda Jonesa (62:56).

V zadnji četrtini je imela ljubljanska zasedba ves čas prednost, odgovornost pa je ob prihodu na parket prevzel Luka Rupnik in dosegel osem zaporednih točk za domače moštvo, nato pa še podal za trojko Blažića za 84:75. Toda drame še ni bilo konec, po nešportni osebni napaki Rupnika in natančnem izvajanju prostih metov Teodosića je bil pred zadnjo minuto izid izenačen.

Ljubljančani bodo naslednji torek v zadnjem krogu drugega dela gostovali v Podgorici proti Budućnosti.

Kendrick Perry je nato v naslednjem napadu s košem in izsiljeno osebno napako Ljubljančane znova popeljal na +3. V igri prostih metov se je zdelo, da bo Olimpija prišla do zmage po zgrešeni trojki Teodosića, a so skok v napadu dobili Italijani, žogo spravili do Belinellija, ki je 2,4 sekunde do konca rednega dela zadel za podaljšek.

V podaljšku so Italijani s hitrima dvema trojkama povedli za šest, po košu Kyla Weemsa za 105:95 pa se Ljubljančani niso več pobrali. Najboljši strelec pri domačih je bil Blažič s 29 točkami, Murić jih je dodal 18 (15 v prvem polčasu). Pri gostih je bil najbolj učinkovit Weems z 25.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.