Košarka

Blažič znova junak Olimpije: v Stožicah padel Borac

Ljubljana, 15. 11. 2020 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
1

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Stožicah zanesljivo ugnali Borac s 97:88. Najboljši posameznik tekme je bil s 23 točkami Jaka Blažič, ki je dodal še osem skokov in štiri asistence. Z neverjetnim metom ob koncu tretje četrtine pa je zablestel mladi Dan Duščak.

Jaka Blažič je po dveh odličnih predstavah proti Bursi potrdil, da je v izjemni formi.
Jaka Blažič je po dveh odličnih predstavah proti Bursi potrdil, da je v izjemni formi. FOTO: eurocupbasketball.com

Ljubljanska ekipa je dosegla četrto zmago v regionalnem tekmovanju. Po Krki, Kopru Primorski in Splitu je ukanila še srbsko zasedbo iz Čačka. Cedevita Olimpija je doslej izgubila le proti Partizanu, tekmi proti ekipama Budućnost in FMP pa sta bili prestavljeni zaradi epidemije novega koronavirusa.

Za izbrance domačega trenerja Jurice Golemca je bila današnja tekma generalka za sredin obračun osmega kroga evropskega pokala v gosteh proti Gran Canarii. Večji del prvega polčasa je minil v enakovredni predstavi. Dobre tri minute pred koncem polčasa je bila tekma odprta (37:37), nato pa so na parketu zagospodarili gostitelji in po delnem izidu 12:2 na veliki odmor odšli s prednostjo desetih točk (49:39).

Košarkarji ljubljanske ekipe so imeli v drugem polčasu škarje in platno v svojih rokah. Goste iz Čačka so vseskozi imeli pod nadzorom, postopoma je rasla tudi njihova prednost. Ob koncu tretje četrtine je znašala 18 točk (70:52), najvišja na tekmi pa 23 točk (91:68, 89:66, 84:61) sredi zadnje četrtine. Ljubljančani so v končnici dvoboja popustili, zmage pa niso ogrozili.

Pri Cedeviti Olimpiji je bil najbolj učinkovit Jaka Blažič, ki je 23 točkam dodal še osem skokov in štiri asistence. Kendrick Perry je dosegel 14, Jarrod Jones pa 12 točk. Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu lige Aba v nedeljo, 22. novembra gostila Igokeo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
15. 11. 2020 18.59
+3
4-zaporedna zmaga Olimpije, ki pa bo morala popraviti obrambo, ki je zadnje čase preveč luknjasta