Košarka

Cedevita Olimpija kljub odlični predstavi tesno izgubila proti Crveni zvezdi

Ljubljana, 24. 01. 2022 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
9

Cedevita Olimpija je kljub odlični igri v domačih Stožicah proti beograjski Crveni zvezdi tesno izgubila z 82:83.

V stoženski dvorani so gledalci na začetku spremljali zelo napet in atraktiven dvoboj, saj se je prva četrtina zaključila z rezultatom 28:28. Pri domačih je blestel predvsem Jaka Blažič, ki je prvi polčas zaključil s 14 točkami in devetimi skoki. Sledila sta mu Edo Murić z osmimi točkami in Zach Augustine s sedmimi. Pri Crveni zvezdi so si igralci strelsko breme v prvem polčasu razdelili bolj enakomerno. Zanje je v prvem delu največ točk dosegel Austin James Hollins.

Po odlični predstavi v uvodnih 20 minutah sta moštvi v slačilnici odšli s po 43 točkami. Ljubljanski gledalci so lahko med odmorom samo upali na podobno predstavo tudi v nadaljevanju tekme.

Njihove želje so se uresničile, saj sta obe moštvi tudi v tretji četrtini presegli mejo 20 točk, le da je Crvena zvezda dosegla točko več od domačinov. Zadnja četrtina poteka srečanja ni spremenila, saj sta bili moštvi pet minut pred koncem še vedno izenačeni. Sledili so trenutki bolj neodločne igre obeh moštev in številni zgrešeni meti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zadnjih minutah je v obrambi odlično igral Olimpijin krilni igralec Melvin Ejim, v napadu pa je dve minuti pred koncem Yogi Ferrell zadel met za tri točke in Ljubljančane popeljal v vodstvo (80:75). Minuto pred koncem je Nikola Ivanović zadel svoj drugi met za tri točke in zaostanek Beograjčanov zmanjšal na dve točki. 

V naslednjem napadu je Ferrell prodrl v osrčje gostujoče obrambe in podal Zoranu Dragiću, ki je odlično podal osamljenemu Alenu Omiću, ta pa je odločno zabil. A nič še ni bilo odločeno, saj je Austin Hollins Crveno zvezdo s svojo 18. točko in tretjo trojko na tekmi približal na zgolj točko zaostanka. Nato je na sceno znova stopil prebujeni Ivanović, ki je izsilil prekršek in uspešno izvedel oba prosta meta. Gostje so sedem sekund pred koncem tekme vodili 83:82.

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda
Cedevita Olimpija – Crvena zvezda FOTO: Sofascore.com

V zadnjem napadu je pri Ljubljančanih odgovornost prevzel Ferrell, ki pa mu s težkim metom za tri točke pod pritiskom Nikole Kalinića ni uspelo odločiti tekme v prid svojega moštva. Crvena zvezda z zmago ostaja druga v ligi, Cedevita Olimpija pa peta. Domača ekipa je kljub porazu dokazala, da si zasluži mesto v samem vrhu lige ABA, a za višje mesto v regionalni ligi bo morala dobre predstave spremeniti tudi v prepričljive zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Težko je po takšni tekmi reči kar koli pametnega. 50 sekund pred koncem tekme smo imeli v svojih rokah štiri točke naskoka. Morali bi veliko pametneje odigrati v obrambi in napadu. Zaslužili smo si zmago z delom v zadnjih dneh in upam, da se nam bo na takšen način v tej sezoni še vrnila kakšna zmaga," je po porazu dejal kapetan zmajev Blažič.

Jurica Golemac, glavni trener Olimpije, pa je dodal: "Fantje so po tekmi zelo razočarani. Tudi energija je bila tista prava. Nisem pričakoval, da se bomo tako dvignili. Fantje so si zmage želeli, mislim, da so si jo tudi zaslužili."

Izid:

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda 82:83

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fedr?k
25. 01. 2022 13.02
+4
Cimprej ven iz te lige kjer je vsako leto velika kuhinja in sodniki odločajo kdo mora zmagati.
ddolores
25. 01. 2022 10.31
+3
Sodniki so v zadnjih sekundah piskali zvezdi proste mete, Olimpiji pa ne. Moralo bi bit ravno obratno. Temu se reče kraja sredi Ljubljane. Lopovluk!
brezcasni
24. 01. 2022 21.42
-3
nehajte igrat košarko ali pa jo začnite tako kot se igra,sicer pa z ostarelimi ,odpisanimi in maminimi mazami ne more bit boljše
KrTakoNeki
24. 01. 2022 21.34
+0
...za koga je pa Janković navijal?
brezcasni
24. 01. 2022 21.40
+1
tko kot vedno za oba potem pa stopi do tistega ki zmaga.....
KrTakoNeki
24. 01. 2022 21.33
+0
tomaz.hren@siol.net
24. 01. 2022 20.35
+2
Olimpija nujno rabi trenerja z vizijo in pa znanjem za vodenje močnih ekip. Jurica, žal to ni.
Intihar
24. 01. 2022 20.24
+0
Bravo zvezda💪💪💪
Zverina56
25. 01. 2022 12.35
+1
Najbolj beden klub, kateri zmaguje s sodniško pomočjo!! Lansko leto 2min pred koncem izpad elektrike in prenosa tekme, kjer se ni videlo do kake kraje je Zvezda prišla, letos proti Krki...v zadnji sekundi tekme ta isti sodnik dosodi tehnično trenerju, včeraj ni piskal osebne nad Yogijem!!! Srbska mutna posla!!! Iztop iz srbske MUTNE ABA lige in se fokusirat na Eurocup ter mladinski pogon v peljat v 3. rang evropskega tekmovanja, v ligo prvakov/narodov...pa naj imajo srbi svojo ligo