Košarka

Skromen začetek usoden za Olimpijo v Stožicah

Ljubljana, 19. 01. 2022 22.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
2

Košarkarji Cedevite Olimpije so v desetem krogu Eurocupa doma izgubili z Gran Canario (60:75). Zmagovalca je odločila že prva četrtina, v kateri so gostje na hitro povedli z 20:5. To je bil za zmaje šesti poraz sezone, s čimer so zapravili možnost, da bi se približali ekipam v zgornji polovici skupine B. Občinstvu v Stožicah se je premierno predstavil Zoran Dragić, ki je v 20 minutah igre dosegel dve točki.

Statistika tekme: Cedevita Olimpija vs. Gran Canaria
Statistika tekme: Cedevita Olimpija vs. Gran Canaria FOTO: Sofascore.com

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli šesti poraz v evropskem pokalu, tako da po slabi polovici skupinskega dela ostajajo v spodnjem delu razpredelnice v skupini B. Do konca predtekmovanja imajo še dovolj tekem in časa, da si izborijo mesto med prvimi osmimi ekipami v skupini, ki bodo napredovale v izločilne boje. Prihodnji teden jih čaka gostovanje pri francoski ekipi Bourg en Bresse, naslednja domača tekma pa je 2. februarja s turškim Bursasporom.

Ljubljančani zaradi zdravstvenih težav na parket niso stopili več kot štirinajst dni, kar se jim je poznalo od prve do zadnje minute – trojke 7:33, prosti meti 9:17. Uvodno četrtino so izgubili s 7:23, razlike pa jim v nadaljevanju ni uspelo izničiti. Le v drugih desetih minutah so se tekmecu približali na šest točk zaostanka.

Cedevita Olimpija je na štirih domačih tekmah dosegla le eno zmago; v drugem krogu 27. oktobra je premagala francoskega predstavnika, preostali dve zmagi pa je slavila v Španiji. V uvodnem nastopu je Gran Canario presenetila z 79:77, ob zadnjem nastopu lani pa je zmagala v Valencii. Omenjeni ekipi sta ob Budućnosti vodilni v skupini B.

V dresu Cedevite Olimpije se je prvič predstavil slovenski reprezentant Zoran Dragić, ki je v dvajsetih minutah na parketu dosegel dve točki. Yogi Ferrell jih je zbral 11, po deset pa sta jih dodala Jaka Blažič in Melvin Ejim.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
20. 01. 2022 08.12
Ala kot rokometne zvezde
Intihar
20. 01. 2022 08.10
+1
Bravo dragić