Košarka

Cedevita Olimpija je proti Cluju v domačih Stožicah znova izgubila

Ljubljana, 18. 01. 2023 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
0

Cedevita Olimpija nadaljuje s sezono dveh obrazov. V tekmovanjih, ki se ne imenujejo Eurocup ni doživela poraza že na desetih zaporednih tekmah, V Europi pa so Ljubljančani na enajstih tekmah do zdaj zmagali zgolj dvakrat in v skupini A tudi po tekmi proti romunskemu Cluj-Napoca zasedajo zadnje mesto. Po prvi četrtini tekme obeti niso bili dobri, saj so jo Ljubljančani izgubili z izidom 24:15. Drugi del je predvsem v obrambi bil bolj uspešen za domače in izid med polčasom je bil 41:34. V drugem polčasu so Ljubljančani končno zaigrali dobro v obrambi in napadu ter v zadnjih 10 minut vstopili z minimalnim zaostankom 59:57. Na koncu so Romuni slavili 88:80, Ljubljančani pa ostajajo z minimalnimi možnostmi za napredovanje iz skupine.

Na predzadnjem mestu so se nahajali Romuni Cluj-Napoca, ki so v Ljubljano pripotovali samozavestno kljub zgolj eni zmagi več od Zmajev. Ta zmaga razlike je bila dosežena prav proti Olimpiji 19. oktobra lani, ko so Romuni v domači dvorani zmagali z 18 točkami razlike (94:76). Tako kot v Romuniji tudi v Stožicah trenerju Jurici Golemcu niso bili na voljo Zoran Dragić, Marko Radovanović in Jan Kosi. Zaigral pa je letos najboljši posameznik Zmajev Yogi Ferrell.

Yogi Ferrell na prvi tekmi proti Cluju ni igral, v Stožicah pa je blestel predvsem v tretji četrtini, ko je dosegel 12 točk, tekmo pa je zaključil s 27 točkami
Yogi Ferrell na prvi tekmi proti Cluju ni igral, v Stožicah pa je blestel predvsem v tretji četrtini, ko je dosegel 12 točk, tekmo pa je zaključil s 27 točkami FOTO: Damjan Žibert

Kljub prepričljivi zmagi Romunov na prvi tekmi sta moštvi na dosedanjih odigranih tekmah bili statistično dokaj izenačeni. Gostje so bili bolj učinkoviti predvsem v obrambi, ki je tudi po mnenju Golemca letos največja šibka točka Olimpije. Po prvih petih minutah tekme je bilo jasno, da obramba Ljubljančanov tudi na 11. tekmi v Eurocupu ni dorasla nasprotnikom, saj so Zmaji zaostajali že 18:5. Olimpija je v določenih trenutkih prve četrtine zaostajala že za 15 točk (9:24), na prvi odmor med četrtinami pa so košarkarji iz slovenske prestolnice odšli z bolj znosnim zaostankom 15:24. 

Vstop Eda Murića v igro je domače ogrel na temperaturo bolj podobno delovni, v četrti minuti druge četrtine, pa je kapetan Ljubljančanov po dosojenem prekršku sodnike preveč strastno poskušal prepričati v njihovo domnevno napako, saj so Ljubljančani bili prepričani, da je prekršek bil dosojen napačnemu košarkarju. Murić je za svoj trud prejel tehnično napako, ki pa je končno zbudila domače občinstvo. Jasno je bilo, da so domači v drugih desetih minutah igre zaigrali bolj agresivno v obrambi, kljub temu pa jim ni stekla igra v napadu. Met z razdalje je bil v tem času obupen, posledično tudi met iz igre ni bil nič boljši, saj so Ljubljančani po polovici igre zadeli zgolj 11 od 35 metov (4/17 za tri točke). Kljub temu so domači na polčas odšli z manjšim zaostankom sedmih točk (34:41), kot po prvih desetih minutah.

Tretja četrtina je prinesla hiter preobrat, že po minuti in pol igre so Ljubljančani po trojki Ferrella izenačili na 41:41. Znova je obdobju dobre igre domačih sledila serija gostov in prednost 49:41. Nihanje v igri se je nadaljevalo po trojki in protinapadu ob prekršku Ferrella, po trojki Josha Adamsa pa je Olimpija prvič na tekmi vodila (50:49). V tretji četrtini so Ljubljančani končno združili dobro obrambo z dobrim metom in rezultat je bila izenačena igra v kateri je blestel predvsem Ferrell, ki je v tem delu igre dosegel 12 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dobro delo med 20. in 30. minuto igre so Ljubljančani znova zapravili z nezbrano igro v obrambi in Cluj je osem minut pred koncem tekme vodil 67:58. V tem delu igre je pri gostih prednjačil predvsem Jalen Jones, ki je s hitro serijo osmih točk poskrbel za občutno prednost svojega moštva. Na drugem koncu parketa so se Romuni z agresivno obrambo osredotočili predvsem na Ferrella in napad Olimpije se je popolnoma zaustavil. V prvih petih minutah zadnjega dela igre so Ljubljančani dosegli zgolj pet točk, gostje pa so pobegnili na udobno prednost 73:62.  To prednost so brez večjih težav ohranili tudi do konca tekme.

Statistika tekme Cedevita Olimpija - Cluj
Statistika tekme Cedevita Olimpija - Cluj FOTO: Sofascore.com

Izid:

Cedevita Olimpija - Cluj Napoca 80:88

Strelci Cedevita Olimpija: Ferrell 27, Jeremić 7, Alibegović 6, Murić 9, Adams 8, Gnjidić 13, Omić 10.

Strelci Cluj Napoca: Guzman 6, Kasey 14, Gordić 6, Stipanović 14, Birčević 13, Cate 4, Jones 14, Meindl 6, Richard 11.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.