Košarka

Cedevita Olimpija malce popravila vtis, a doživela nov evropski poraz

Badalona, 25. 01. 2023 22.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
0

Košarkarji Cedevite Olimpije so z novim že desetim porazom v evropskem pokalu ob le dveh zmagah prikovani na dno lestvice skupine B in jih le še čudež na zadnjih šestih tekmah lahko pripelje do osmega mesta, ki še vodi v izločilne boje omenjenega tekmovanja. Joventut je bil boljši od Ljubljančanov s 96:91.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v dvanajstem nastopu v evropskem pokalu doživeli deseti poraz. Na gostovanju v Badaloni pri Joventutu so izgubili z 91:96.

Statistika tekme: Joventut Badalona vs. Cedevita Olimpija
Statistika tekme: Joventut Badalona vs. Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

Ljubljančani so šest tekem pred koncem rednega dela na zadnjem mestu v desetčlanski skupini A, za osmim mestom, ki še vodi v izločilne boje, pa zaostajajo tri zmage. V naslednjem krogu 1. februarja bodo varovanci trenerja Jurice Golemca gostili Umano Reyer iz Benetk.

Joventut je na prvi tekmi v Stožicah Olimpiji zadal drugi najvišji poraz v domači dvorani v zgodovini evropskega pokala (100:78), tokrat pa se je moral za dve točki precej bolj potruditi.

Desetčlanska zasedba iz Ljubljane je doživela podobno usodo kot 48 ur nazaj na gostovanju pri Crveni zvezdi v ligi Aba. Dobro se je kosala s favoriziranim tekmecem, imela tudi priložnost za presenečenje, vendar so se posamezniki v odločilnih minutah slabo odrezali.

Cedevita Olimpija je imela slabih pet minut pred koncem vodstvo s 85:79. V naslednjih štirih minutah ni dosegla koša, gostitelji pa so z delnim izidom 13:0 rešili vprašanje zmagovalca.

Yogi Ferrell je dosegel 25 točk, zadel je pet trojk (5:9) in imel sedem podaj, žal pa ni imel soigralca, ki bi v zadnjih minutah prevzel odgovornost in ekipo obdržal v igri za končnico. Josh Adams je zbral 15 točk, 13 jih je dodal Edo Murić, 12 pa Rok Radović.

Evropski pokal, skupina A, 12. krog, izid:
Joventut Badalona - Cedevita Olimpija 96:91

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.