Košarka

Cedevita Olimpija po 11 krogih Eurocupa kot edina brez zmage

Badalona, 13. 12. 2023 22.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
0

Košarkarji Cedevite Olimpije nadaljujejo s klavrnimi predstavami v evropskem pokalu. V 11. krogu jim je 11. poraz prizadejal španski Joventut, ki je bil pred domačimi navijači po tesni končnici boljši s 83:81.

Simone Pianigiani nikakor ne najde recepta, s katerim bi prekinil klavrni niz Ljubljančanov v evropskih tekmovanjih.
Simone Pianigiani nikakor ne najde recepta, s katerim bi prekinil klavrni niz Ljubljančanov v evropskih tekmovanjih. FOTO: KK Cedevita Olimpija -Tine Ružič

Ljubljančani zmage v evropskem pokalu ne poznajo že od 1. februarja letos, ko so v prejšnji sezoni evropskega pokala doma premagali predstavnika iz Benetk. V novi sezoni so izgubili vseh enajst tekem.

Zmaji so bili proti Joventutu blizu zmage že na prvi tekmi v Stožicah sredi oktobra, ki so jo izgubili po podaljšku, tudi tokrat pa so zapravili lepo priložnost za uvodni dve točki.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele v zadnjih trenutkih. Medtem ko so bili Katalonci dovolj natančni, sta pri Cedeviti Olimpiji poskuse za tri točke zgrešila Jaka Blažič in Justin Cobbs. Slednji je imel v zadnji sekundi met za zmago, Blažič pa je ni bil dovolj natančen 15 sekund pred zaključkom pri vodstvo domačih za točko.

Joventut Badalona - Cedevita Olimpija
Joventut Badalona - Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

Povrh vsega se je v tretji četrtini poškodoval Amadou Sow. Pri prodoru pod koš je nerodno doskočil in odšepal z igrišča z bolečino v kolenu.

Najboljša strelca v zasedbi trenerja Simoneja Pianigianija sta bila DJ Stewart z 20 točkami in Karlo Matković, ki jih je dosegel 15.

Cedevita Olimpija bo v 2023 odigrala še pet tekem, dve v evropskem pokalu in tri v regionalnem tekmovanju. V soboto jo najprej ob 15. uri čaka slovenski derbi v ligi Aba proti Krki v Stožicah, naslednji teden na evropskem parketu pa Bešiktaš iz Istanbula.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.