Košarka

Cedevita Olimpija po oddihu drugi del sezone začenja proti Igokei

, 04. 03. 2023 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tekmovalnega premora je konec, Cedevita Olimpija je nazaj. Ljubljančani bodo v nedeljo na obračunu 20. kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA v dvorani Stožice gostili Igokeo.

V stoženski dvorani bomo v nedeljo lahko spremljali obračun pokalnih prvakov Slovenije ter Bosne in Hercegovine. Igokea si je naslov pokalnih prvakov priigrala z zmago nad Širokim z rezultatom 76:49, nedeljski tekmeci Zmajev pa so imeli povsem uravnoteženo strelsko bero, saj so Stefan Đordević, Nikola Marić, Haris Delalić in Nikola Tanasković dosegli po deset točk, Nenad Nerandžić jih je dosegel devet, po osem pa sta jih v statistiko vpisala Dragan Milosavljević in Marko Jošilo.

Cedevita Olimpija se je do pokalnega naslova prebila po zmagi nad Helios Sunsi z rezultatom 81:70 na finalnem turnirju Pokala Spar v Mariboru. Naslov najkoristnejšega igralca turnirja je s seboj domov odnesel Alen Omić, ki je v finalu ob osmih doseženih točkah zbral kar 16 skokov, najboljši strelec zeleno-oranžnih pa je bil Yogi Ferrell z 18 točkami.

Cedevita Olimpija in Igokea sta se v tej sezoni že pomerili v sedmem kolu rednega dela tekmovanja, v Športni dvorani Laktaši pa je bil 19. novembra lani rezultat 85:74 za Ljubljančane, pri katerih je Yogi Ferrell dosegel 20 točk, Josh Adams se je ustavil pri 17 točkah, Alen Omić pa pri 16. Na drugi strani je Bryant Crawford dosegel 22 točk, Antabia Waller pa je zabeležil 13 točk. Od takrat je Igokea doživela kar nekaj sprememb, mesto glavnega trenerja je tako med drugim zasedel Vladimir Jovanović, ki je zamenjal Dragana Bajića.

Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija FOTO: Luka Kotnik

Nedeljska tekma bo za Zmaje prva po tekmovalnem premoru, ki so ga prinesle reprezentančne akcije. Obdobje so ljubljanski košarkarji izkoristili za počitek in priprave na zadnji del tekmovalne sezone 2022/23.

"Končno smo imeli dovolj igralcev na treningih. Čakali smo tudi na to, da se lahko odpočijemo. Fantom smo dali nekaj dni oddiha pred zadnjim obdobjem v sezoni. Moram biti zadovoljen, saj so fantje garali in dobro trenirali. Večina igralcev je bila tu, zato smo to obdobje izkoristili kvalitetno. Komaj čakamo, da se začnejo nove tekme," je po tekmovalnem premoru povedal glavni trener Cedevite Olimpije, Jurica Golemac, in se obenem ozrl proti nedeljski tekmi z Igokeo. "Igokea je zelo kvalitetna ekipa. Naši tekmeci so v primerjavi z začetkom sezone malo spremenili svoje moštvo in glavnega trenerja. K nam prihaja ekipa, ki je kvalitetna, trenutno sicer v mali rezultatski krizi, a v svoji igri niha, tako kot mi. Ne smemo se sprostiti. Na nedeljsko tekmo se pripravljamo zelo osredotočeni. Vemo, od kod bo pretila največja nevarnost. Naredili bomo vse, da zadnji del sezone začnemo z zmago."

"Nekaj fantov je zaradi reprezentančnih aktivnosti manjkalo, a vsi smo trenirali zelo dobro. Zdaj smo v polni postavi in pripravljamo se na prihajajoči obračun z Igokeo. Slednja je zelo nevarna ekipa in nujno potrebuje zmago. Naši tekmeci se sicer nahajajo pri dnu lestvice, zagotovo pa premorejo kvaliteto, da premagajo vsakega," je pred nedeljsko tekmo v stoženski dvorani povedal kapetan Cedevite Olimpije, Edo Murić.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.