Košarka

Mahalbašić bo skušal zakrpati vrzel pod ljubljanskim košem

Ljubljana, 28. 11. 2023 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevita Olimpija se je pred nadaljevanjem sezone okrepila z Rašidom Mahalbašićem, je ljubljanski klub sporočil na spletni strani. Gre za 211 cm visok center z evroligaškimi izkušnjami. Mahalbašić je podpisal pogodbo, ki omogoča njegov odhod, če prejme boljšo ponudbo.

"Mahalbašić je izkušen igralec, dokazan v evropskem košarkarskem prostoru," pravi Vlado Ilievski.
"Mahalbašić je izkušen igralec, dokazan v evropskem košarkarskem prostoru," pravi Vlado Ilievski. FOTO: Luka Kotnik

Rašid Mahalbašić bo zaostril konkurenco pod obema obročema in zakrpal vrzel po poškodbah Karla Matkovića in Aleksandra Šaškova.

"Po poškodbah Matkovića in Šaškova smo se odločili, da skušamo najti igralca, ki nam bo lahko v najkrajšem možnem času priskočil na pomoč. Rešitev smo našli v Mahalbašiću, ki je zadnjih nekaj dni tudi že treniral s člansko ekipo, zdaj pa smo dosegli dogovor, da se nam pridruži v tem obdobju, ko nas čaka veliko število tekem," je o novi okrepitvi dejal športni direktor Cedevite Olimpije Vlado Ilievski.

"Mahalbašić je izkušen igralec, dokazan v evropskem košarkarskem prostoru, in verjamemo, da bo s svojimi značilnostmi doprinesel k naši igri na parketu," je še dodal Ilievski.

Cedeviti Olimpiji gre letos odlično v ligi ABA in katastrofalno v evropskem pokalu, kjer je še brez zmage.
Cedeviti Olimpiji gre letos odlično v ligi ABA in katastrofalno v evropskem pokalu, kjer je še brez zmage. FOTO: PR

Na Jesenicah rojen avstrijski košarkar je kariero začel v avstrijskem klubu Kelag Wörthersee Piraten, športna pot pa ga je vodila v Fenerbahče, Tofaš, Split, Zlatorog, Prokom, Nymburk, Astano, Nižnji Novgorod, Belediye, Real Betis, Oldenburg, Monako, Breogan in Burgos.

Del članske reprezentance Avstrije je Mahalbašić vse od leta 2009, nazadnje pa je dres avstrijske reprezentance nosil v predkvalifikacijah za nastop na EP 2025. Na dveh obračunih je v povprečju dosegel 21,5 točke, 6 skokov in 6 asistenc.

Cedevito Olimpijo naslednja tekma čaka v sredo, ko bo v 9. krogu evropskega pokala gostila Pariz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
28. 11. 2023 17.22
+2
Bolj boge so te evroligaške izkušnje
aloaloalo
28. 11. 2023 16.39
+3
In ta pa ima 25 let? To pa je naložba za naslednjo sezono?
zagorciko
28. 11. 2023 16.31
+7
Hahaha, oranžna Olimpija. Smešni ste s temi okrepitvami. Omič je car za tega esterajharja. Dragič pa za ostalo falango, ki ste jo letos privlekli
Apoteka
28. 11. 2023 15.59
+2
Jeseničan.., lahko bi bival na Bledu,kaj pa je zanj 600€ na noč.