Košarka

Cedevita Olimpija s porazom proti Crveni zvezdi zaključila redni del

Ljubljana, 24. 04. 2023 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
3

Košarkarji Cedevite Olimpije so odigrali še zadnjo tekmo rednega dela lige Aba. Ljubljanska ekipa je v Stožicah gostila Crveno zvezdo in izgubila s 84:70. Zmaji bodo misli sedaj usmerili v končnico, kjer jih v četrtfinalu čaka beograjski FMP.

Z zaostalo tekmo med Cedevito Olimpijo in Crveno zvezdo se je končal redni del 22. sezone lige Aba. Obračun, ki si ga je v Stožicah ogledalo preko 5000 gledalcev, ni odločal o ničemer. Kljub temu si je tekmo ogledal tudi slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki je po klavrnem koncu sezone Dallasa že na počitnicah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cedevita Olimpija tokrat ni imela možnosti za presenečenje. Brez prvega organizatorja Yogija Ferrella je že v startu zaostala 0:17 in nato vseskozi lovila tekmeca. V drugi četrtini je prišla na tri točke zaostanka, bližje pa se ni prebila.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener Miro Alilović ni imel razpoloženega posameznika v svoji vrsti; dvanajst točk je dosegel Amar Alibegović, po deset pa sta jih dodala Karlo Matković in Zoran Dragić.

Statistika tekme Cedevita Olimpija - Crvena Zvezda

Ljubljančani so po šestindvajsetih krogih zasedli četrto mesto z izkupičkom 17 zmag in 9 porazov, Crvena zvezda pa je druga s 23 zmagami in tremi porazi. Po tem, ko se je v minuli sezoni Cedevita Olimpija prebila vse do polfinala, kjer je kasneje izpadla proti kasnejšim prvakom, košarkarjem Crvene zvezde, se bo ljubljanska ekipa še drugo sezono zapored merila v končnici regionalne lige Aba. V četrtfinalu bo nasprotnik zmajev beograjski FMP, s katerim se bo prvič pomerila že to v soboto v Stožicah, povratna tekma pa bo teden dni kasneje v Železniku. Termin morebitne tretje tekme bo znan naknadno.

Preostali trije četrtfinalni pari so Partizan (24-2) - Studentski centar (11-15), Crvena zvezda – Zadar (11-15) in Budućnost (18-8) – Mega (12-14).

Iz elitne lige Aba je izpadel MZT Skopje (7-19) – njegovo mesto bo kot prvak lige Aba 2 zavzela Krka, v kvalifikacijah na dve zmagi pa se bosta za obstanek oziroma napredovanje pomerila trinajstouvrščeni Borac Čačak (7-19) in finalist Aba 2 Helios Suns.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kamakura
25. 04. 2023 10.57
Atmosfera pa kot da igrajo v Kragujevcu Se spomnim konec 80ih ko je Zvezda pride v Ljubljano vsak navijaĉ Zvezde ki je zalutal stran od svojih je dobil fajno porcijo
MikeMike
24. 04. 2023 21.19
+0
Tuji mediji so tudi pisali, da je na tekmi bil tudi naš superzveznik Luka Dončić! Lahko bi tudi to malo omenili! Vseeno ima neki pomen....... ali pa se motim....čisto možno...
Yoka Nono
24. 04. 2023 20.56
Ne vem,ta ekipa ne deluje dobro..