Košarka

Cedevita Olimpija sredi Beograda do pomembnega skalpa

Beograd/Novo mesto, 11. 12. 2021 22.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
0

Ljubljanski košarkarji so na vročem gostovanju pri beograjskem Partizanu zaigrali neprimerno bolje kot na nekaterih predhodnih tekmah in posledično dosegli zelo pomembno zmago v 11. krogu regionalnega košarkarskega tekmovanja (96:89). V zeleno-oranžnih dresih je bilo tokrat za igro razpoloženih precej več košarkarjev, med katerimi sta najbolj izstopala kapetan Jaka Blažič in izkušeni ameriški organizator igre Jacob Pullen s po 19 točkami. Drugi slovenski predstavnik, novomeška Krka, pa je moral v tesni končnici priznati premoč evroligaški Crveni zvezdi (70:71).

Košarkarji Cedevite Olimpije so dosegli največjo zmago v sezoni. Pred 7500 gledalci so v Beogradu premagali enega od glavnih favoritov za osvojitev naslova v ligi Aba, Partizan, ki je tako doživel prvi domač poraz v sezoni in drugega v tekmovanju.

Ljubljančani, ki so imeli pred tekmo petdesetodstotni izkupiček in dva poraza v nizu, so prikazali ekipno in disciplinirano predstavo ter zasluženo osvojili pomembni točki v boju za vrh razpredelnice.

V zadnjo četrtino so vstopili s tremi točkami prednosti, jo hitro povečali na 77:70, trojki kapetana Jake Blažiča pa sta dokončno prevesili tehtnico. Prva pet minut pred koncem je bila za 85:75, naslednja v 38. minuti pa je vodstvo okrepila na 92:80.

Po devetnajst točk sta dosegla Jaka Blažič (met 6:12) in Jacob Pullen (trojke 5:10), 15 točk in 6 podaj je zbral Yogi Ferrell, 14 jih je prispeval Edo Murić (met 4:6, 3 skoke, 3 podaje, 3 ukradene žoge), 12 pa Marko Radovanović (met 5:7).

V zasedbi trenerja Željka Obradovića, ki je izgubila skok s 25:30 in imela 15 izgubljenih žog, je največ točk dosegel Zach LeDay (17).

Partizan vs. Cedevita Olimpija
Partizan vs. Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

Novomeščani izgubili že 'dobljeno' tekmo
Krka je zapravila izjemno priložnost za odmevno zmago. Po tem, ko je bila večji del tekme proti Crveni zvezdi v prednosti, je zmago izpustila po veliki neumnosti trenerja Daliborja Damjanovića, ki je dobro sekundo pred koncem tekme pri izenačenem izidu prejel tehnično napako zaradi ugovarjanja sodniku Tomislavu Hordovu iz Hrvaške.

Tako je Krka doživela peti zaporedni poraz v ligi Aba in osmega v enajstih nastopih. Zmage v regionalnem tekmovanju ni dosegla že več kot en mesec. Novomeščani so v 25. minuti vodili z 48:30, v 34. minuti, potem ko je moral trener Beograjčanov Dejan Radonjić zapustiti dvorano zaradi dveh tehničnih napak, pa z 62:47. Sledil je velik preobrat in Crvena zvezda je z delnim izidom 16:0 povedla s 63:62.

Vseeno je Krka dobila novo priložnost; Temple Gibbs je 48 sekund pred koncem zadel trojko in dodatni prosti met za 68:66, isti igralec pa je manj kot deset sekund pred iztekom časa zadel še dva prosta meta za 70:67. Crvena zvezda je izid izenačila na 70:70 s trojko Nikole Kalinića, ta pa je sekundo pred koncem s črte za proste mete ob pomoči domačega stratega zabil še zadnji žebelj v krsto domačih.

Liga ABA, 11. krog, izida:
Partizan – Cedevita Olimpija 89:96
Krka – Crvena zvezda 70:71 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.