Košarka

Cedevita Olimpija želi v Podgorici prekiniti niz dveh zaporednih evropskih porazov

Ljubljana, 16. 11. 2021 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji ljubljanske Cedevite Olimpije bodo uvodni del evropske sezone v 7DAYS Eurocupu pred reprezentančnim premorom zaključili z vročim gostovanjem v Podgorici. Po dveh zmagah proti Gran Canarii in Bourgu sta sledila zaporedna poraza z Bursasporjem in Ulmom Jake Lakoviča. Cilj zeleno-oranžne zasedbe je zato jasen: z boljšo igro poskušati presenetiti močno Budućnost.

Ljubljančani so prvo medsebojno srečanje s črnogorskim moštvom v letošnji sezoni odigrali v 5. krogu regionalne lige ABA in pred domačimi navijači v Stožicah klonili z 79:84.

Podobno kot v lanski evropski sezoni je ples kroglic določil, da se bosta regionalna rivala vsaj dvakrat pomerila tudi v okviru skupinskega dela 7DAYS Eurocupa. Budućnost je bila lani v odločilnem obračunu za uvrstitev v četrtfinale omenjenega tekmovanja boljša za 13 točk (79:66), toda zdaj je nova sezona, v kateri želijo košarkarji Cedevite Olimpije storiti še tisti korak več v boju za končnico. Da jih v dvorani Morača čaka vse prej kot prijateljsko vzdušje, se zaveda tudi še v lanski sezoni član Budućnosti, Melvin Ejim.

"Zavedamo se dejstva, da je pred nami zahtevna preizkušnja. Budućnost zelo dobro igra na domačem parketu. Naši tekmeci imajo zelo uravnoteženo ekipo, igralci pa se zelo dobro poznajo med seboj. Na tej točki v sezoni igrajo odlično košarko, zabeležili so tudi nekaj velikih zmag. Na nas je, da pokažemo, kdo smo in stopimo na parket ter igramo svojo igro. Če se bomo osredotočili nase in iskali način, kako bolje igrati kot ekipa in nadzorovali našo igro, bomo na koncu v dobrem položaju, da zabeležimo zmago," pred dvobojem 5. kroga 7DAYS Eurocupa razmišlja ameriški krilni košarkar Cedevite Olimpije.

Košarkarje Cedevite Olimpije (na fotografiji Marko Radovanović z žogo) čaka zahtevno evropsko gostovanje v Podgorici.
Košarkarje Cedevite Olimpije (na fotografiji Marko Radovanović z žogo) čaka zahtevno evropsko gostovanje v Podgorici. FOTO: KK Cedevita Olimpija

Varovanci srbskega strokovnjaka Aleksandra Džikića v dozdajšnjem delu sezone še niso okusili grenkobe poraza na domačem parketu, kar je dodatna oteževalna okoliščina za Ljubljančane. 

"To pove, za kako kakovostno moštvo gre. Igrajo odlično košarko, pomerili pa se bomo drugič v sezoni. Zagotovo bomo iskali svoje možnosti in se ne bomo predali. V Podgorico se podajamo samozavestni po dobri tekmi in zmagi proti Mornarju. Dali bomo vse od sebe, da presenetimo favorizirano Budućnost," pa je pričakovanja pred tekmo strnil trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evanderkane
16. 11. 2021 14.25
Premagati Budućnost je kar mala misija nemogoče; vsaj v trenutnem stanju, v kakršnem se nahaja cedevita olimpija!