Košarka

Ljubljančani v beograjskem peklu v boj za finale regionalne lige

Ljubljana, 22. 05. 2022 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je bržčas ena najpomembnejših, če ne morda kar najpomembnejša tekma v sezoni. Po izenačenju izida v seriji na 1:1 proti beograjski Crveni zvezdi bodo Ljubljančani na tretji odločilni tekmi v peklu dvorane Aleksandra Nikolića iskali pot v veliki finale, ki bi jim po srečnem scenariju že lahko prinesel uvrstitev v elitno Evroligo.

Strateg zeleno-oranžnih Jurica Golemac se zaveda, da njega in njegove varovance v srbski prestolnici čaka peklensko vzdušje, ki bo v veliko pomoč košarkarjem Crvene zvezde. Ta je na drugi tekmi polfinalne serije lige ABA v Ljubljani pokazala svoje slabosti, Jaka Blažič, Jacob Pullen in druščina pa so jih znali izkoristiti in obrniti sebi v prid za zmago po podaljšku z 88:80.

"Pred nami je odločilna tekma za mesto v finalu regionalne lige. S Crveno zvezdo se bomo srečali tretjič v tem nizu, to pa pomeni, da se medsebojno zelo dobro poznamo. Oboji vemo, kaj moramo storiti, da pridemo do zmage. Če želimo parirati Crveni zvezdi, moramo igrati obrambo ter hkrati igrati čvrsto in pametno in ne izgubljati žog po nepotrebnem. Čim bolj moramo nadzorovati tudi skok. Če nam bo to uspelo, bomo lahko tekli, to pa moramo početi čim več in si hkrati čim več podajati žogo. Naši tekmeci namreč igrajo eno od najboljših obramb v Evropi. To je naš cilj, dogajanje na tekmi pa bo odvisno od dnevne forme posameznikov. V Beograd se odpravljamo samozavestni, dali bomo vse od sebe, naša pričakovanja pa so, da se bomo prebili do finala," je pred potjo v Beograd za uradno spletno stran kluba misli strnil trener Golemac.

Izkušeni Zoran Dragić se zaveda pomembnosti obračuna v Beogradu: "Želimo si zmage in uvrstitve v finale regionalnega tekmovanja."
Izkušeni Zoran Dragić se zaveda pomembnosti obračuna v Beogradu: "Želimo si zmage in uvrstitve v finale regionalnega tekmovanja." FOTO: Damjan Žibert

Tudi ameriški organizator igre Yogi Ferrell meni, da njegovo moštvo ni brez možnosti v boju za finale regionalnega tekmovanja. "Vemo, da nas v Beogradu čaka nabito polna dvorana z bučnimi domačimi navijači. Na parket moramo stopiti s pravo energijo, in če bomo v obrambi prikazali podobno igro, kot smo jo na drugi tekmi v Stožicah, imamo veliko možnosti za zmago. Predvsem moramo biti osredotočeni na igro v obrambi in na obrambne skoke. To sta ključna dejavnika na poti do zmage na tretji tekmi," je prepričan 29-letnik. 

Da bo naloga za Cedevito Olimpijo vse prej kot lahka, se zaveda tudi izkušeni slovenski reprezentant Zoran Dragić. "Na tretji tekmi v Beogradu želimo zabeležiti zmago. Vemo, da nas čaka težko delo, saj pričakujemo, da bo dvorana polna domačih navijačev. Pred začetkom tekme ne čutimo pritiska. Gremo na vse ali nič. Upam, da nam bo uspelo zabeležiti zmago."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
22. 05. 2022 20.31
+1
Upajmo, da ne bo žalitev, kot smo jih slišali v Ljubljani.
User792410
22. 05. 2022 20.29
+5
Realno Olimpija za 1-2 točki v Beogradu ne more zmagat, zato lahko le upamo, da jim nadpovprečno zalaufa met in jih razbijejo za 20!?
Intihar
22. 05. 2022 19.06
-9
Zvezda je ime sampiona goooo 💪💪💪
glavni Baja
22. 05. 2022 21.34
-3