Košarka

Blažič: Po nekaj razočaranjih smo želeli zmago in na tem bomo gradili

Beograd, 12. 12. 2021 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so pripravili eno prijetnejših presenečenj v zadnjem odigranem krogu regionalne Lige ABA. Beograjski Partizan s trenerjem Željkom Obradovićem je bil velik favorit pred začetkom tekme, toda ljubljanska zasedba je prijetno presenetila in slavila zmago (96:89 ), ki bi morala moštvu dati samozavest pred nadaljevanjem sezone.

V 11. kolu regionalnega tekmovanja so varovanci trenerja Jurice Golemca s 96:89 slavili zmago nad beograjskim Partizanom na vročem parketu dvorane Pionir. Ljubljanski košarkarji so se po sredinem tesnem porazu v EuroCupu proti Virtusu iz Bologne hitro pobrali in na zahtevnem gostovanju premagali košarkarje iz srbske prestolnice ter prišli do šeste zmage v regionalni ligi.

Strelsko najučinkovitejša zmaja sta bila Jacob Pullen in Jaka Blažič s po 19 točkami, preko deset točk pa so dosegli še Yogi Ferrel (15), Edo Murić (14) in Marko Radovanović (12).

“V Beogradu smo pričakovali zahtevno tekmo z vročim vzdušjem. Na to smo se dobro pripravili. V zadnjih tednih smo bili kar nekajkrat razočarani. Na tej tekmi smo želeli zmagati. Borili smo se od začetka do konca, nadzorovali smo tekmo in dobili končnico. Na tej zmagi bomo gradili. Imamo pravo ekipo in v tej sezoni lahko naredimo še kaj več,” pa je dejal kapetan zmajev Jaka Blažič.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Čestitke fantom za odlično agresivno predstavo. Vsi skupaj smo igrali in garali. To je ekipna zmaga. Partizana ne moreš premagati v Beogradu, če vsi košarkarji niso na enaki ravni. Smo na dobri poti, a še vedno ne smemo leteti. Ostati moramo na realnih tleh,” je po tekmi dejal trener Jurica Golemac.

“Za nami je dobra tekma, saj smo igrali kot ekipa. Takšne zmage lahko dosežeš takrat, ko se boriš vseh 40 minut. Na zadnji tekmi smo tesno izgubili. Vedeli smo, da lahko igramo bolje, predvsem kot ekipa. Tokrat smo v vseh pogledih igrali drug za drugega,” je po zmagi povedal Jacob Pullen.

Tudi strateg črno-belih Željko Obradović je na novinarski konferenci po tekmi pohvalil tekmece: "Želel bi čestitati ekipi Cedevite Olimpije za zasluženo zmago. Mislim, da so odigrali zelo dobro. Pred tremi dnevi so odigrali izvrstno tekmo proti Virtusu in izgubili v končnici, igrali so praktično enako kot tokrat. Njihovi zunanji igralci so obvladovali tekmo in nam delali težave. Niti približno nismo bili na nivoju obrambe, kakršno smo igrali v zadnjem času, zato smo izgubili tekmo. Še enkrat čestitke Cedeviti Olimpiji, ob tem bi se zahvalil navijačem za bodrenje med celotno tekmo." To je bil prvi poraz Partizana na njegovem parketu v sezoni.

Jaka Blažič
Jaka Blažič FOTO: Cedevita Olimpija
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cmonBruh
13. 12. 2021 16.59
Vsi v Stožice!
evanderkane
12. 12. 2021 13.32
Vse lepo in prav, samo obrambo boste morali izrazito izboljšati; v nasprotnem primeru ne bo v nadaljevanje veliko zmag. Obramba je trenutno na Dallasovem nivoju; torej katastrofalna.
JOSEPH HAYDN
12. 12. 2021 13.17
+6
Bravo Olimpija včeraj so odigrali odlično, tudi Ferrell je super presenečenje sem ga prehitro odpisal. Je pa katastrofa bilo včeraj sojenje v prid Partizana in tudi vsak sumljivo je, da sodita tak derbi 2 Srba
Apoteka
12. 12. 2021 13.13
+3
Zelo dobro, zdaj pa pridem v Stožice.
športnik66
12. 12. 2021 12.57
+0
Berem članek, pa nič ne piše, a je sloviti trener Željko Obradović preživel ta poraz na nogah ali so ga kam na urgenco odpeljali? :) Vročekrven, kot on je, zagotovo ni spal celo noč...:) Bravo Olimpija in trener Golemac. Velik skalp vam je uspel. Čestitke.
Rade 74
12. 12. 2021 12.34
+4
Kot navijač Partizana čestitam Olimpiji,včeraj ste odigrali vrhunsko in nadigrali Srbe,bili st eenostavno boljši.
maske-so-padle
12. 12. 2021 12.26
+3
Igralcem, trenerju in upravi kapo dol, za zadnji dve tekmi. Slednjim zaradi nakupa Yogija. Ferrela. Izkazal se je za okrepitev, ki je predvsem dvignila nivo ostalih. Golemac ima pa nalogo, popraviti zapiranje in skok v obrambi, ter nujno vključiti Ščuko.
maske-so-padle
12. 12. 2021 12.18
+1
Bravo zeleno beli. Edini minus te tekme so bili oranžni dresi. Kaj ima to veze z Olimpijo res ne vem pa je lahko 100x Cedevita sponzor (lastnik).