Košarka

Golemac: Prestopni rok še ni končan, a delovali bomo preudarno

Ljubljana, 15. 08. 2022 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., S.M.
Komentarji
4

Košarkarji Cedevite Olimpije, ki so v lanski sezoni na domačih tekmovanjih osvojili vse, kar se je osvojiti dalo, so začeli s pripravami na prihajajočo sezono. Sicer v skromnejši zasedbi, brez slovenskih reprezentantov in nekaterih tujih košarkarjev. Ljubljančanom je v lanski sezoni uspelo priti med štiri v regionalni ligi ABA, uvrstili pa so se tudi v četrtfinale evropskega pokala. Letos želijo še korak dlje.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Košarkarji Cedevite Olimpija začeli s treningi na novo sezono
    01:59
    Iz 24UR: Košarkarji Cedevite Olimpija začeli s treningi na novo sezono
  • Košarkarji Olimpije začeli s pripravami
    00:11
    Košarkarji Olimpije začeli s pripravami
  • Pogovor s trenerjem Olimpije Jurico Golemcem
    06:36
    Pogovor s trenerjem Olimpije Jurico Golemcem

Člansko moštvo Cedevite Olimpije je v svojem domicilu, ljubljanski Areni Stožice, začelo s pripravami na novo tekmovalno sezono. V novi sezoni bomo lahko v zeleno-oranžnem dresu spremljali številne znane obraze. V Ljubljani bodo še naprej igrali štirje nosilci igre iz minule sezone Edo Murić, Zoran Dragić, Alen Omić, Yogi Ferrell, od izkušenih igralcev pa bo del moštva tudi Marko Radovanović. V zasedbo se vrača Rok Radović, ki je bil v minuli sezoni zagrebške Cedevite Junior, priprave pa sta z ekipo začela tudi Žiga Daneu in Saša Ciani. Novinci v moštvu so Marko Jeremić, Amar Alibegović, Josh Adams, Jan Kosi, Karlo Matković in Lovro Gnjidić. Blaž Habot je v začetku junija prestal operacijo poškodovanega kolena in bo nadaljeval z rehabilitacijo po operaciji.

Zasedba Olimpije se je na uvodu v priprave, kot poroča uradna spletna stran kluba, zbrala v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj se bodo Murić, Dragić, Matković in Gnjidić zaradi reprezentančnih aktivnosti pripravam pridružili nekoliko kasneje, zaradi osebnih razlogov pa bosta v Ljubljano nekaj dni po začetku priprav prišla še Ferrell in Adams. Moštvu zmajev so se tako na uvodu v priprave priključili Nil Jovanović in Lon Ličan, ki sta del ekip mlajših starostnih kategorij ljubljanskega kluba, ter Vito Kučić in Josip Batinić, sicer člana zagrebške Cedevite Junior. "Spočili smo se in komaj čakamo, da ponovno pričnemo z delom. Sestavili smo novo moštvo in počasi se zbiramo. Čakamo še reprezentante, za katere upamo, da se nam pridružijo na treningih čim kasneje, četudi za nas to ne bi bilo idealno, saj stiskamo pesti za naše igralce. Verjetno ne bomo niti ene pripravljalne tekme odigrali v popolni postavi. Morali bomo biti potrpežljivi, saj smo za doseg vrhunske priprave potrebovali čas," je za uradno spletno stran kluba dejal prvi trener Jurica Golemac.

Sani Bečirović
Sani Bečirović FOTO: Luka Kotnik

Zaenkrat je predvideno, da bodo košarkarji Cedevite Olimpije v pripravah na novo sezono odigrali pet pripravljalnih tekem. V sredo, 31. avgusta, se bodo v Ljubljani za zaprtimi vrati pomerili z nemškim Bonnom, v začetku septembra pa bodo sodelovali na mednarodnem turnirju na Sardiniji, na katerem bodo poleg Ljubljančanov nastopile tudi ekipe Dinamo Sassari, AS Monako in Hapoel Tel Aviv. Turnir bodo ljubljanski košarkarji odprli v soboto, 3. septembra, ko se bodo udarili z gostitelji turnirja, košarkarji Sassarija. V soboto, 10. septembra, se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca za zaprtimi vrati stoženske dvorane pomerili z Igokeo, v ponedeljek, 19. septembra, pa bo sledil še prijateljski dvoboj z italijanskim Trevisom.

V novo sezono bodo aktualni slovenski državni, pokalni in superpokalni prvaki vstopili v petek, 23. septembra, ko bo v Škofji Loki najprej na vrsti obračun slovenskega superpokala z domžalskimi Helios Suns. Na regionalni sceni se bo sezona začela prvi oktobrski konec tedna, ko v Ljubljano prihajajo košarkarji Borca iz Čačka, v evropskem pokalu pa bodo zmaji na stoženski parket prvič stopili v sredo, 12. oktobra, ko v slovensko prestolnico prihaja turška ekipa Frutti Extra Bursaspor.

Spomnimo, v minuli sezoni so ljubljanski košarkarji uspeli osvojiti vse domače lovorike, v evropskem pokalu so se uspeli prebiti do četrtfinala, regionalno ligo pa so sklenili v polfinalnem nizu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

15. 08. 2022 18.16
Kdo še pride še kak Američan kdo ve
JOSEPH HAYDN
15. 08. 2022 15.43
+0
Ta ekipa je za pol slabša od lanske in letos težko, da ponovije lanskoletne uspehe oziroma nemogoče
Najvecji
15. 08. 2022 13.08
+4
Luštno ekipo so sestavili letos. Zapustil jih je sicer Jaka Blažič, ki pa je že nekaj časa totalno izven forme in se mi to ne zdi takšen hendikep, še posebno, ker na njegovo mesto pride še ena okrepitev. Skrbi me samo širina na mestu organizatorja igre, kjer Yogi ne bo moral sam vsega. Ta Gnjidić pa enostavno ni na nivoju EuroCupa.
mikica247
15. 08. 2022 15.12
+0
Jaka Blažič je preslab za Olimpijo. Lahko pa bi okrepil recimo Mariboe Branik.