Košarka

Cedevita Olimpija v končnici strla Krko

Ljubljana, 04. 10. 2020 21.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 1. krogu lige ABA premagali Krko s 77:69. Ljubljančani so do druge zmage proti Novomeščanov v zadnjih 17 dneh prišli podobno kot na tekmi superpokala v Kranju. Večino tekme sta bili ekipi izenačeni, Krka je na začetku vodila celo 15:2, v zaključnih minutah pa so zmaji z nekaj dobrimi obrambami in koši na drugi strani prišla do na videz suverene zmage.

Roko Leni Ukić
Roko Leni Ukić FOTO: Aljoša Kravanja

Ljubljančani so do druge zmage proti Novomeščanov v zadnjih 17 dneh prišli podobno kot na tekmi superpokala v Kranju. Večino tekme sta bili ekipi izenačeni, Krka je na začetku vodila celo 15:2, v zaključnih minutah pa je Cedevita Olimpija z nekaj dobrimi obrambami in koši na drugi strani prišla do na videz suverene zmage. Od rezultata 63:62 so gostitelji, ki so sicer izgubili bitko pod košema s 24:34, s koši Kendricka Perry in Jake Blažiča ter trojkama Roka Ukića ter Eda Murića naredili delni izid 14:2 in rešili vprašanje zmagovalca.

Prvi strelec pri Cedeviti Olimpiji je bil Rion Brown, ki je 21 točk dosegel brez zgrešenega meta iz igre (trojke 4:4, 6 skokov, indeks 29). Petnajst jih je dodal Mikael Hopkins (trojke 3:4, 5 skokov, 4 podaje), štirinajst pa Perry (6 podaj). Na drugi strani je znova z 18 točkami izstopal Rok Stipčević. V drugem krogu (10. 10.) Cedevito Olimpijo čaka še en slovenski obračun s Koprom Primorsko, Krka pa bo gostila Igokeo.

Davor Užbinec
Davor Užbinec FOTO: Aljoša Kravanja

S koronavirusom okužen košarkar Cedevite Olimpije
Med tekmo v Stožicah je Cedevita Olimpija dobila sporočilo, da je bil eden od njenih igralcev pozitiven na testu za novi koronavirus. Košarkar nima znakov bolezni, tako Cedevita Olimpija kot Krka pa bosta naslednjih 24 ur preživeli v samoizolaciji. Cedevita Olimpija mora po pravilih evropskega pokala testirati vse igralce tri dni pred vsako tekmo ter dan po tekmi. Uvodno preizkušnjo v evropskem pokalu je imela prejšnjo sredo, nova pa jo po razporedu čaka to sredo doma proti turški ekipi iz Burse. Po pravilniku evropskega pokala lahko ekipa nastopi, če ima manj kot tri okužene igralce. Ekipi Cedevite Olimpije in Krke sta po zaključku tekme takoj zapustili dvorano in se odpravili v samoizolacijo, kjer bodo vsi deležniki tekme preživeli naslednjih 24 ur.

"Med glavnim odmorom tekme med Cedevito Olimpijo in Krko smo prejeli informacijo, da je eden od igralcev našega članskega moštva pozitiven na covid-19. V tem tednu je ekipa prestala dva testiranja. Po povratku iz Pariza smo opravili prvi test, vsi rezultati pa so bili negativni. V nedeljo zjutraj smo znova po protokolu evropskega pokala opravili še eno testiranje, saj nas v sredo v Stožicah čaka tekma z Bursasporom. Igralec ne kaže nobenih simptomov bolezni," je za spletno stran kluba dejal direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.


Izid, 1. krog lige ABA:
Cedevita Olimpija - Krka 77:69 (15:21, 18:15, 25:17, 19:16)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.