Košarka

Martić pred obračunom v Čačku: Tekma je za nas izredno pomembna

Ljubljana, 03. 02. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., S.M.
Komentarji
1

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo ob 19.00 v Čačku na obračunu 19. kola rednega dela lige ABA udarili z Borcem Mozzart in se skušali vrniti na zmagovalne tirnice v regionalni ligi. To bo zadnji nastop Karla Matkovića v dresu ljubljanskih zmajev pred odhodom v ligo NBA. Zanimiv pogovor z odličnim hrvaškim centrom, ki se že v nedeljo podaja onstran velike luže, je pripravila naša novinarka in voditeljica Sanja Modrić. Prenos tekme iz Čačka na Kanalu A in VOYO.

Liga ABA: Borac Mozzart - Cedevita Olimpija
Liga ABA: Borac Mozzart - Cedevita Olimpija FOTO:

Po zadnji domači preizkušnji v rednem delu BKT EuroCupa v sredo proti London Lionsom, ko je postalo znano, da bodo košarkarji Cedevite Olimpije evropsko sezono zaključili brez domače zmage, je pred Ljubljančani nova preizkušnja. Varovanci glavnega trenerja Zorana Martića se bodo podali v lov na 13. zmago v sezoni na regionalni sceni, s katero bi ostali v boju za najvišja mesta na lestvici ter hkrati prekinili niz dveh zaporednih porazov. Po dvoboju v Čačku se bo od ekipe poslovil Karlo Matković, ki odhaja v Združene države Amerike.

 Karlo Matković
Karlo Matković FOTO: Damjan Žibert

Borac iz Čačka v tej sezoni zaenkrat nastopa zgolj v regionalni ligi, kjer je do 19. kola zbral osem zmag, doživel pa 10 porazov. V zadnjem obdobju je kolektiv, ki ga s klopi vodi glavni trener Dejan Mijatović, na štirih tekmah doživel tri poraze, pred tem pa je prav tako na štirih tekmah zbral tri zmage. 

Varovanci glavnega trenerja Zorana Martića se podajajo v lov na 13. zmago v sezoni na regionalni sceni, s katero bi ostali v boju za najvišja mesta na lestvici ter hkrati prekinili niz dveh zaporednih porazov. Prenos na Kanalu A in VOYO. Začnemo ob 18. uri.

Zadnji uspeh je Borac zabeležil v 17. kolu, ko je na domačem parketu s 93:83 premagal Split. V zadnjem kolu so sobotni tekmeci Zmajev gostovali v Laktaših, Igokea m:tel pa je slavila zmago z rezultatom 78:62. Danilo Tasić je dosegel 19 točk, Ronaldo Segu pa se je ustavil pri 15. Segu je tudi najbolj učinkovit igralec Borca v tej sezoni v regionalni ligi, v povprečju pa dosega 16,6 točke, 4,5 asistence in 3,2 skoka na tekmo. "Tekma je za nas izredno pomembna. Zadnji porazi na gostovanjih v regionalni ligi so nam močno zmanjšali možnost za visoko uvrstitev na lestvici ob končni razvrstitvi. Dvoboj z Borcem moramo odigrati čim bolje in se z gostovanja vrniti z zmago," je pred dvobojem z Borcem za uradno spletno stran kluba povedal glavni trener Martić.

Zoran Martić
Zoran Martić FOTO: Damjan Žibert

V januarju, odkar je mesto glavnega trenerja zasedel Martić, je Cedevita Olimpija odigrala devet tekem, zmago pa je zabeležila na štirih. V prejšnjem kolu lige ABA so Ljubljančani izgubili na gostovanju pri SC Derbyju (78:82), v sredo pa doživeli poraz proti Londonu na domačem parketu (85:92).

Od tekmovalne sezone 2020/21, v kateri sta se Cedevita Olimpija in Borac pomerila prvič, odkar je prišlo do združitve Cedevite in Olimpije, ljubljanska zasedba še ne pozna poraza proti kolektivu iz Čačka. Zadnjo od sedmih zaporednih zmag so Zmaji zabeležili na prvem medsebojnem obračunu v sezoni 2023/24, 4. novembra, v Stožicah, ko je semafor kazal 82:78 v korist slovenskih prvakov.

DJ Stewart
DJ Stewart FOTO: Luka Kotnik

Najboljši strelci Cedevite Olimpije so bili takrat DJ Stewart in Karlo Matković (oba po 18) ter Klemen Prepelič, ki je dosegel 14 točk. Pri Borcu so štirje košarkarji dosegli dvomestno število točk, največ, 17, jih je dal Ja Von Franklin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
03. 02. 2024 10.49
Matko danes5. minut maks. Če se poškuduje...