Košarka

Pirova zmaga Olimpije, ki je končala sezono v ligi ABA

Ljubljana, 27. 04. 2021 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so se v zadnjem kolu rednega dela Lige ABA pomerili z Mego Soccerbet in slavili s 85:79, čeprav so večji del tekme zaostajali. Je pa zmaga Ljubljančanov bolj ali manj pirova, saj je na gostovanju pri Igokei slavil tudi Mornar, tako da se zmaji niso uvrstili v končnico in so sezono v regionalni ligi s tem že končali. Polfinalna para sta Crvena zvezda - Igokea in Budućnost - Mornar.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Cedevite Olimpije so tekmo z Mego v svojo prid obrnili v drugem polčasu. Beograjčani so namreč po uvodnih 20 minutah tekme vodili s 50:39, nato pa so zmaji zaigrali bolje v obrambi in po glavnem odmoru gostom dopustili, da dosežejo "zgolj" 29 točk. Samo so jih natresli 46, ter se na koncu veselili zanesljive a težko prigarane zmage s 85:79. Izvrstno predstavo je prikazal Jaka Blažič, ki je 30 točkam dodal še sedem skokov in sedem asistenc. Z 11 točkami mu je sledil Mikael Hopkins, 10 pa jih je dosegel Kendrick Perry. "Čestitke fantom za težko prigarano zmago. V drugem polčasu je bila energija prava, takšna, kot smo jo iskali že v prvih 20 minutah. Na uvodu v tekmo nismo bili pravi, bili smo premehki, poznalo se je, da v treh tednih nismo opravili nobenega pravega treninga. Po glavnem odmoru so fantje pokazali kaj znajo, in dokazali, da z dobro igro v obrambi lahko premagamo vsakega," je po tekmi za uradno spletno stran ljubljanskega kluba dejal trener Jurica Golemac. "Škoda, ker smo v zaključku sezone izgubili položaj med najboljšimi štirimi ekipami v Ligi ABA. Enostavno nas je pot v Črni gori in Srbiji izmučila in na tekmo s Cibono nismo prišli sveži in pripravljeni. Tudi sam prevzemam velik del krivde za poraz v Zagrebu. Moramo gledati naprej. Verjamem, da smo v tej sezoni razveselili kar nekaj navijačev, in v tem stilu bomo nadaljevali," je dodal prvi strelec tekme Jaka Blažič.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubljanski kolektiv je sezono v rednem delu Lige ABA prvič po sezoni 2014/15 sklenil na petem mestu. Ob tem ne gre zanemariti dejstva, da se je zagrebški Cedeviti v sezoni 2018/19 uspelo prebiti v polfinale, sezona 2019/20 pa je bila zaradi pandemije koronavirusa predčasno prekinjena in kasneje tudi zaključena, brez končne razvrstitve.

Izid:
Cedevita Olimpija – Mega 85:79 (19:30, 20:20, 26:15, 20:14)
Radović, Perry 10, Hopkins 11 (5 skokov), Duščak, Murić 3, Blažič 30 (7 skokov, 7 asistenc), Brown 8 (8 skokov), Hodžić, Jones 9, Dimec 6, Marinković, Rupnik 8.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mike1968
27. 04. 2021 21.54
+1
Sramotno... Vse amerikance je potrebno napoditi in dati priložnost mladim, predvsem Duščaku...
27. 04. 2021 20.41
+2
Dobiti centra