Košarka

Cedevita Olimpija po zaslugi dobre obrambe uspešno začela evropsko sezono

Ljubljana, 20. 10. 2021 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije se iz španskega Las Palmasa vračajo s pomembno zmago. Na uvodu v evropsko tekmovanje Eurocup so premagali Gran Canario predvsem po zaslugi izvrstne obrambe, kar je izpostavil tudi trener Jurica Golemac. "V drugem polčasu so košarkarji Gran Canarie dosegli le 28 točk, kar pomeni, da smo mi garali v obrambi, na koncu pa zasluženo zmagali," je dejal strateg zmajev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkarji Cedevite Olimpije so uspešno začeli z evropskimi nastopi, v 1. krogu Eurocupa so s 79:77 zmagali na zahtevnem gostovanju pri španski Gran Canarii. Tekma ni bila za tiste s slabimi živci, saj je bila polna preobratov, a zmage so se veselili gostje iz Ljubljane. V tem evropskem tekmovanju ljubljansko moštvo čakajo same zahtevne preizkušnje, v skupini je 10 moštev, med njimi Virtus Bologna, Valencia, Ulm, Bursaspor, Budućnost, če jih naštejemo le nekaj.

Jacob Pullen je bil s 27 točkami prvi strelec zmajev.
Jacob Pullen je bil s 27 točkami prvi strelec zmajev. FOTO: KK Cedevita Olimpija

»Po dveh porazih smo potrebovali takšno tekmo in zmago na gostovanju proti Gran Canarii. To je lepa popotnica pred nedeljsko tekmo proti Budućnosti. Upam, da se jo bo udeležilo čim več navijačev, da bi tudi v regionalnem tekmovanju ujeli ritem ter tako igramo tudi v prihodnjem tednu, ko nas doma čaka tekma Evropskega pokala," je po tekmi dejal kapetan Jaka Blažič, ki je dosegel 18 točk, prvi strelec moštva je bil Jacob Pullen (27 točk). Cedevito Olimpijo naslednja tekma čaka v ligi ABA, ko v Stožice prihaja Budućnost, tudi tekmec v Eurocupu.

Zadovoljen je bil tudi trener Jurica Golemac, čeprav je verjetno izgubil kar nekaj živcev zaradi napete tekme in posebej zaključka, polnega preobratov: "Čestitam vsem igralcem. Po dveh porazih smo pokazali naš karakter. V drugem polčasu so košarkarji Gran Canarie dosegli le 28 točk, kar pomeni, da smo mi garali v obrambi, na koncu pa smo zasluženo zmagali. Tako kot po porazih gremo tudi po zmagah naprej. Vse bomo analizirali in se pripravili na naslednje tekme."

Olimpija je izgubila preveč žog (23), izgubila skok (44:41), toda ključna je bila obramba, ki je delovala dobro in tekmeca pustila na 77 točkah. Naslednji evropski tekmec bo francoski Bourg, ki bo naslednjo sredo gostoval v Stožicah.

»Mislim, da je za nami dobra tekma. Proti Crveni zvezdi smo v končnici popustili, proti Gran Canarii pa se je cela ekipa kljub napakam borila do konca. Vsak od nas je dal od sebe vse. Zdaj se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo proti Budućnosti," je bil kratek prvi strelec Jacob Pullen.

Jaka Blažič je dosegl 18 točk.
Jaka Blažič je dosegl 18 točk. FOTO: KK Cedevita Olimpija
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.