Košarka

Celjske košarkarice ostajajo vladarice v regiji

Celje, 25. 03. 2024 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., M.F., S.V.
Komentarji
2

Košarkarice Cinkarne Celje so spisale novo poglavje regionalne ženske košarkarske lige. V Podgorici, kjer so Celjanke osvojile zadnje štiri naslove, so kot prve osvojile še tretji zaporedni naslov prvakinj in se s petim naslovom na vrhu lestvice najbolj uspešnih ekip izenačile s Šibenikom.

V obeh tekmah zaključnega turnirja sta Cinkarni Celje uspela velika preobrata. V polfinalu je proti ekipi Orlovi iz Banja Luke po slabem uvodu nadomestila 12 točk zaostanka, drugi polčas dobila s kar 42:17 (izid zadnje četrtine je bil 15:2), pri čemer Celjanke sploh niso dobile koša iz igre in so zmagale z 77:61. Thayna Silva je dosegla 16 točk, Niyah Becker 15, Blaža Čeh 12 in Maja Uranker 11.

Imamo devet igralk, ki so se kalile v ligi WABA in potem zaigrale v WNBA, 15 šampionk WABA lige, ki so lani igrale na EP v Ljubljani in sedem šampionk regionalne lige, ki so lani osvojile naslov mladinskih evropskih prvakinj s Slovenijo.

V finalu je bila nasprotnica Celjank še tretjič zapored Budućnost Bemax, ki pa je v domači dvorani vnovič ostala praznih rok (64:59). Po obetavni prvi četrtini, ki so jo slovenske prvakinje dobile s 14:13, so v drugi četrtini že izgubljale z 21:35 ter v 28. minuti še vedno z dvomestno razliko. Poltretjo minuto pred koncem so s košem Jite Sophie Gbemoutor naposled vnovič povedle (61:59) in prednosti predvsem z vrhunsko obrambo niso več izpustile iz rok. 

"Izjemno težka tekma, zahteven finale. Igrati pred 3000 gledalci ni enostavno," je za 24ur.com sprva dejal tvorec skoraj vseh košarkarskih ženskih klubskih uspehov. "Bil je to praznik ženske košarke v Podgorici, kjer so prav vsi v dvorani pričakovali prepričljivo zmago gostiteljic. Tekme nismo odprli najbolje, vzdušje je vplivalo na nas, ampak zaključek je bil tak, kot smo si ga lahko le želeli. Vesel sem, da so dekleta verjela do konca v to kar delamo," dan po tekmi razmišlja Damir Grgić, ki je skupaj s pomočnikom Juretom Kranjcem zasedbo popeljal do tretjega zaporednega naslova zmagovalk regionalne lige.

Damir Grgić niza fantastične rezultate s celjskimi košarkaricami
Damir Grgić niza fantastične rezultate s celjskimi košarkaricami FOTO: Denis Čeh ŽKK Cinkarna Celje

Lea Bartelme je finale končala z 18 točkami, 13 skoki in naslovom najbolj koristne igralke zaključnega turnirja. Ob njej je bila v idealno peterko turnirja izbrana še Jite Sophie Gbemuotor (13 točk), najbolj koristna igralka rednega dela sezone Thayna Silva pa je prispevala 11 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Še tretjič zapored smo šampionke WABA lige. Neverjetni občutki, mislim, da je nekaj na tej dvorani. Polna dvorana navijačev ni ponesla samo domačink, ampak tudi nas. Užitek je igrati takšno tekmo, na koncu smo pokazale karakter, celo tekmo smo se borile in na koncu je očitno naše delo, naša energija, pokazalo kaj smo si zaslužile," je po tekmi povedala Bartelme. 

"Za nami je fantastična tekma, zmagale smo proti Budućnosti. Tekma je bila izredno zanimiva, sploh za gledalce. Mislim, da nismo najbolje začele tekme, smo se pa izvlekle na koncu, zato sem zelo ponosna na svojo ekipo in celoten štab," pa je dejala Mojca Jelenc, ki je v finalu dosegla sedem točk.

Izid finala lige WABA:
Budućnost – Cinkarna Celje 59:64 (13:14, 24:15, 13:16, 9:19) 
Cinkarna Celje: Bartelme 18, Gbemuotor 13, Silva 11, Becker 8, Jelenc 7, Čeh 6, Uranker 1, Iseinoski, Anžič, Žibert, Demirović, Krenk

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

OPUSDEI
25. 03. 2024 15.52
-2
kdo sploh gleda žensko košarko..-.-....
Trembalajek
25. 03. 2024 10.47
+7
Takšne trenerje imamo, KZS znalci pa podpisujejo s tujci... kajne Nika?