Košarka

Chicago našel način za prekinitev zmagovitega niza Bostona

Chicago, 22. 11. 2022 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Košarkarji ekipe Chicago Bulls, katerih barve v severnoameriški košarkarski ligi NBA zastopa tudi slovenski zvezdnik Goran Dragić, so poskrbeli za odmevno zmago. Biki so v domači dvorani United Center slavili proti Boston Celticsom s 121:107, s tem pa zaustavili zmagoviti niz devetih tekem najboljše ekipe prvenstva NBA ta čas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi strelec Bikov je bil DeMar DeRozan z 28 točkami, Zach LaVine je k zmagi dodal 22 točk, Patrick Williams 17, Nikola Vučević pa 12 točk in 13 skokov. Slovenski reprezentančni organizator igre Goran Dragić je tokrat odigral sedem minut, vendar je v tem času njegova statistika ostala prazna.

"Ta zmaga je za nas res zelo pomembna. Zdaj smo izgubili kar nekajkrat zaporedoma, tekmeci pa so nizali zmage. Mislim, da smo dobra ekipa, vendar še vedno precej nihamo in igramo tudi slabo. Ta zmaga je pomembna zlasti za preobrat v naših glavah," je po zmagi dejal LaVine. S 13 zmagami ob le štirih porazih imajo Kelti kljub temu še vedno najboljši izkupiček to sezono in so ne le na vrhu vzhodne konference, temveč tudi najboljša ekipa lige. Jayson Tatum je za goste zbral 28 točk, 11 skokov in sedem podaj, Jaylen Brown pa 25 točk in sedem skokov.

Košarkarji Milwaukeeja so doma s 119:111 premagali ekipo Portland Trail Blazers, kar je bila njihova 12. zmaga na uvodnih 16 tekmah sezone. Portland je nastopil brez prvega zvezdnika Damiana Lillarda, ki ima poškodovano mečno mišico, tako da so imeli gostitelji še lažje delo, najbolj pa se je izkazal prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo, dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige. Antetokounmpo je zbral 37 točk in zadel 16 od 24 metov iz igre, temu je v 35 minutah dodal še sedem skokov in šest podaj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvaki lige NBA, Golden State Warriorsi, pa so v New Orleansu oslabljeni doživeli streznitev, saj so brez Stephena Curryja, Draymonda Greena, Klaya Thompsona in Andrewa Wigginsa izgubili s 83:128. Prvi strelec pelikanov je bil Brandon Ingram s 35 točkami, gostitelji pa so uspešno kaznovali kar 27 izgubljenih žog bojevnikov. CJ McCollum je k zmagi dodal 15 točk, Jonas Valančiunas pa deset. V ekipo se je spet vrnil zvezdnik Zion Williamson, ki je manjkal na treh tekmah zaradi poškodbe stopala.

V Clevelandu je Donovan Mitchell dosegel 29 točk, Darius Garland pa 26 in skupaj sta popeljala konjenike do zmage s 114:102 nad Atlanta Hawksi. Prvi strelec Atlante je bil Trae Young s 25 točkami, vendar jih je le štiri dosegel v zadnji četrtini.

Liga NBA, izidi:
Chicago Bulls - Boston Celtics                121:107
(Goran Dragić: ni se vpisal med strelce za Chicago).
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks           114:102
Indiana Pacers - Orlando Magic                123:102
Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers      119:111
Minnesota Timberwolves - Miami Heat           105:101
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors  128:83
Oklahoma City Thunder - New York Knicks       119:129
Los Angeles Clippers - Utah Jazz              121:114

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.