Košarka

Cinkarna Celje in Triglav do vodstva z 1:0

Kranj, Celje, 19. 04. 2021 22.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarice Cinkarne Celje in kranjskega Triglava so v polfinalu ženskega državnega prvenstva povedle z 1:0 v zmagah. Celjanke so z 91:31 ugnale Tosamo Ledito, Kranjčanke pa tesno s 55:52 Ježico.

Rebeka Abramovič (na fotografiji levo) je bila prva strelka triglavank.
Rebeka Abramovič (na fotografiji levo) je bila prva strelka triglavank. FOTO: Damjan Žibert

V Kranju sta ekipi bili boj za zmago do zadnje sekunde. V izredno izenačeni končnici je Gala Kramžar dobri dve minuti pred koncem gostiteljicam zagotovila vodstvo s 53:52, dekleta so nato zapravljale napade na obeh straneh in Kramžarjeva je 41 sekund ped koncem s prostega meta dvignila na +2. Odločilen je bil zadeti prosti met Ajde Burgar 17 sekund pred koncem za 55:52. Ana Šarić je sicer poskušala z metom za tri točke, da bi izsilila podaljšek, a bila pri tem neuspešna. Gostje so dobil tudi zadnji skok, a je tudi Sara Meden zgrešila zadnji met za izenačenje. Vsekakor so Ljubljančanke dokazale, da gre v nadaljevanju pričakovati napet polfinale.

Pri Triglavu je bila s 16 točkami najbolj učinkovita Rebeka Abramovič, Burgarjeva je dosegla 14 točk, Kramžarjeva pa je sedmim točkam dodala kar 10 skokov. Za Ježico je Neža Šrot dosegla 13 točk, Šarićeva pa 11.

Cinkarna brez milosti za Tosamo
Že pred tem so košarkarice Cinkarne Celja premagale Tosamo Ledito z 91:31. Zmagovalec je bil odločen že v prvem delu, ki so ga Celjanke dobile z 32:3, saj košarkarice iz Grosupljega skozi celo tekmo niso dosegle toliko točk, kot je to uspelo Celjankam v prvem delu. Pri Celjankah, kjer so priložnost za igro dobile vse igralke, je z 19 točkami izstopala Snežana Bogičević. Na nasprotni strani je Urša Žibert dosegla 10 točk.

Naslednji tekmi bosta na sporedu v sredo.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.