Košarka

LeBron želi še Korverja in Smitha, Durant gre na tržišče

Los Angeles, 26. 06. 2019 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihod Anthonyja Davisa v vrste Los Angeles Lakersov več kot očitno ni zadnji, ki ga bodo v mestu angelov pozdravili pred začetkom nove sezone lige NBA. Jezerniki želijo kljub pomanjkanju manevrskega prostora sestaviti še bolj konkurenčno ekipo okoli zvezdnika LeBrona Jamesa. Kevin Durant, zvezdnik Golden Stata, naj bi medtem zavrnil ponudbo svojega kluba in si bo očitno že poleti iskal novega delodajalca.

James (desno) s Korverjem med svojo zadnjo sezono v Clevelandu.
James (desno) s Korverjem med svojo zadnjo sezono v Clevelandu. FOTO: AP

Po nekaterih informacijah iz Združenih držav Amerike bi LeBron James v drugi sezoni kot član Los Angeles Lakersov združil moči z nekdanjima soigralcema iz vrst Cleveland Cavaliersov: Kylom Korverjem in J. R. Smithom. Veliko črnila je bilo prelitega glede prihoda Anthonyja Davisa iz New Orleans Pelicansov, medtem ko so legendarno ekipo iz Los Angelesa povezovali tudi s Klayem Thompsonom, Kawhijem Leonardom, Jimmyjem Butlerjem in še enim bivšim članom Clevelanda Kyriejem Irvingom.

Korver in Smith ustrezata iskanemu profilu branilcev in dobrih strelcev z razdalje, prvi sicer ni več član Cavaliersov, saj je lansko sezono odigral pri ekipi Utah Jazz, ki so ga nato za Mika Conleyja zamenjali z Memphis Grizzliesi. Smith je že nekaj časa ločen od preostanka ekipe pri Konjenikih, vse od tedaj, ko je oznanil, da si želi oditi. 

Durant zavrnil Bojevnike
Cleveland je zavrnil že več ponudb za svojega člana, ki ga k Jamesu v Los Angeles najbrž "vleče" tudi zaradi zastopnikov, ki si jih deli z zvezdnikom Jezernikov. Ko bo lahko Smith izkoristil izplačilo pogodbe, seveda ovir za njegov odhod v Kalifornijo ne bo več. Oba košarkarja sta želji Jamesa, ki je s Smithom tudi osvojil naslov prvaka leta 2016, 33-letnik pa bi s pet let starejšim Korverjem seveda pomagal izboljšati met za tri točke, ki je bil v minuli sezoni ena mnogih črnih pik Lakersov.

LAKERS

Eden največjih poznavalcev tržišča lige NBA, novinar ESPN Adrian Wojnarowski, medtem poroča, da zvezdnik Golden State Warriorsov Kevin Durant ne bo izkoristil tako imenovanega "player optiona", kar bi mu v zadnji sezoni v klubu in prvi, ki jo bodo Bojevniki odigrali v novi dvorani v San Franciscu, zagotavljalo 27,69 milijona evrov. Durant naj bi se trenutno nahajal v New Yorku, kjer razmišlja o naslednjih korakih ‒ snubcev kljub hudi poškodbi, v finalni seriji s Toronto Raptorsi si je strgal Ahilovo tetivo, ne bo manjkalo, seveda pa ni izključeno, da bi podpisal novo pogodbo z Bojevniki. Duranta sicer že dlje časa povezujejo z New York Knicksi, v zadnjem času pa se kot morebitni novi delodajalci 30-letnika iz Washingtona omenjajo tudi Brooklyn Netsi.

KNICKS

NETS

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
27. 06. 2019 15.43
+3
Kaj boš s Smithom ki še ve ne, koliko je rezultat.